In Rosia Montana, protestatarii pro-exploatare a aurului din zona au fost adusi cu autocarele. Bineinteles, cel care a filmat clipul de mai jos a fost injurat, amenintat si chiar fugarit de cei ce in fata Romaniei pretind a fi din Rosia Montana.

Acum, zic eu:

-oameni buni, dar chiar credeti ca exista vreun naiv in tara asta care sa creada ca cei ce sunt pro-exploatare a aurului la Rosia Montana chiar sunt oameni din zona?

Nu e nicio noutate, oamenii vin adusi cu autobuzele, la fel ca pe vremea comunistilor. Totul este doar un circ ieftin.

Acesta este clipul:

Ieri seara, la Ora de Business, Moise Guran a avut invitat pe Bogdan Naumovici unul din oamenii ce au realizat clipurile publicitare, reclamele si toata popularizarea fortata a proiectului de minierit de la Rosia Montana. Desigur, tot ceea ce a spus Bogdan Naumovici nu a fost decat o justificare, omul incerca sa convinga audienta ca el si firma lui au acceptat sa faca reclama RMGC-ului si proiectului doar pentru ca au fost convinsi de faptul ca proiectul este foarte benefic pentru Romania, si nu pentru ca ar fi incasat sume destul de mari de bani de pe urma serviciului prestat.

Daca Bogdan Naumovici a incercat sa transmita altceva, atunci cu siguranta nu i-a reusit, ba’ mai mult de atat, a reusit chiar sa starneasca si hohote de ras cu afirmatia ”copii de la Rosia Montana viseaza sa fie mineri”, deopotriva cu indignare atunci cand a afirmat ca ”70% dintre romani vor exploatarea aurului la Rosia Montana iar cei ce sunt impotriva nu sunt o voce de ascultat”!:)

Inregistrarea emisiunii o gasiti pe blogul Biziday.

Intrebarea mea este:-nu cumva miza este alta, nu cumva lupta pentru Rosia Montana se poarta pentru altceva, nu pentru aur si argint?

Intreb asta pentru ca altfel nu vad rostul pentru care o companie ar insista atat de mult.

  • -sunt 10 ani de cand asteapta sa inceapa exploatarea, au investit bani deja;
  • -exploatarea daca va incepe va dura vreo 15 ani;
  • -cheltuielile minime pe care RMGC le va avea in procesul de extragere a aurului in zona Rosia Montana, pentru a exploata aurul de acolo, sunt de cel putin 3 miliarde de euro in toti cei 15 ani de exploatare (salarii, utilaje, ecologizare, constructii de baraje, substante chimice necesare, impozite catre stat, etc..), iar asta doar la un calcul sumar tinand cont de preturile, Ā nivelul taxelor si impozitelor dar si de nivelul de salarizare de la nivelul 2013;
  • -aurul si argintul din zona, odata extrase, ar avea o valoare de 4-6 miliarde de euro;

Nu e cam mare bataia de cap pentru o companie, ”sa traga cu dintii” 25 de ani pentru un profit final, ce din datele existente acum, va fi mai mic decat investitia? -Sigur nu e alta miza?

In tot acest timp RMGC ”danseaza” pe bursele canadiene, tranzactii ce in final se traduc prin profit pentru companie!