Pe site-ul CS Universitatea Craiova a fost publicat, azi, un nou material care lamureste situatia palmaresului Universitatii Craiova si cui apartine de fapt acest palmares. Pentru ca am argumentat de fiecare data, cu fiecare articol, de ce cred ca CS Universitatea Craiova este adevarata Universitatea Craiova, fara a vrea sa ma repet, voi scurta si ma voi rezuma doar la concluzii.

Asadar, din informatiile publicate pe site-ul CS Universitatea Craiova (azi, dar si in saptamanile trecute, 1 si 2) rezulta urmatoarele:

CS Universitatea Craiova detine atat palmaresul (pana in 1994), cat si culorile si emblema cu leul;

in 2002, sub tutela lui Dinel Staicu si dupa plecarea lui Gigi Netoiu, a fost infiintata o noua echipa de fotbal Universitatea Craiova, care nu a mai avut nicio legatura cu clubul de legenda. Practic a fost infiintata o clona. Si, din motive pe care le putem deocamdata doar banui, presa si opinia publica au fost fortate sa creada ca nou infiintata echipa era continuatoarea Universitatii Craiova. Asta desi este clar ca nu aveau nici un temei real, decat declaratiile oamenilor implicati in noul club.

-nici societatile comerciale, infiintate dupa 2005, si care au avut in posesie echipa infiintata in 2002, nu au avut nicio legatura cu adevarata Universitatea Craiova, cu atat mai putin palmares, emblema, culori.

in 1991 cand sectia de fotbal s-a desprins de CS U Craiova, aceasta a continuat sa functioneze sub tutela Ministerului Invatamantului si Stiintei, pana in 1994.

-abia in 1994 a fost infiintata prima societate comerciala, entitate juridica, cu numele FC Universitatea Craiova, dar care nici aceasta nu detinea drepturile asupra palmaresului, culorilor, emblemei.

-nu este clar daca patronul FC U Craiova (sub toate societatile comerciale de care a apartinut si sub toate denumirile sub care a activat) din 2005 si pana in aprilie 2014, in speta Adrian Mititelu, chiar a stiut ce cumpara sau a fost inselat si el la randul lui. Cert este ca echipa, clubul pe care-l cumparase nu avea nicio legatura cu adevarata Universitatea Craiova.

lichidatorul Fotbal Club U Craiova SA, societatea aflata in faliment a lui Adrian Mititelu si care inca o parte a suporterilor si a presei o considera adevarata echipa U Craiova, spune ca aceasta nu detine palmaresul echipei de legenda, Universitatea Craiova.

Cum spuneam, lucrurile sunt clare. CS Universitatea Craiova s-a adresat deja instantei pentru a lamuri oficial problema. Asta desi din documentele pe care le-au facut publice, rezulta clar care va fi deznodamantul. CS Universitatea Craiova este adevarata Universitatea Craiova.

CS Universitatea Craiova, club aparut in 2013 reprezinta un fel de re-infiintare a Clubului Sportiv Universitatea Craiova (a carui sectie de fotbal a trecut, in urma unei reorganizari, in cadrul unei societati comerciale in 1994 pana in 2002 cand a disparut), lucru intarit si de faptul ca echipa a fost infiintata cu sprijinul Primariei Craiova, adica fix institutia care reprezinta Craiova. 

Totusi, desi lucrurile sunt clare in ceea ce priveste CS U Craiova, raman totusi multe intrebari la care trebuie aflat raspunsul.

Ce s-a intamplat cu adevarat in 2002 si de ce nimeni din Primaria Craiova nu s-a sesizat, la acea data, ca locul Universitatii Craiova (FC-ul infiintat in ’94) fusese luat de o clona iar adevarata echipa murise subit, jucatorii sai fiind dusi cu autobuzul la Dinamo de Netoiu?

Da, stiu, pentru multi dintre suporterii U Craiova este frustrant acum sa afle ca au fost mintiti atatia ani.

Da, stiu, la culori e usor de inselat (nuantele de albastru sunt multe), la emblema la fel (desi detaliile fac diferenta), la nume la fel (numai A. Mititelu a infiintat si falimentat cateva societati comerciale cu nume derivat din Universitatea Craiova), insa palmaresul este cel care lamureste cine este cel veritabil si cine este clona.

Nu in ultimul rand, da, este clar, din nucleul acela de suporteri ai U Craiova care inca sunt impotriva CS U Craiova, mare parte sunt oameni care cel mai probabil nu au nici cea mai mica legatura cu Universitatea Craiova, ca fani. Fiind probabil platiti sa fie impotriva CS U sau, poate, sunt atat de spalati pe creier incat nu mai sunt capabili sa vada adevarul.

*later edit

Documentele publicate azi pe site-ul FC U Craiova lamuresc dar si incurca din nou situatia.

In speta:

In hotararea judecatoreasca a Tribunalului Dolj, din 2006, reiese intr-un mod foarte ambiguu, ca Fotbal Club U Craiova S.A. (la acea data SC Stiinta U Craiova S.A., dupa alte 4 schimbari de nume) este continuatoarea ASFC Universitatea Craiova (formata in 1994), asta desi chiar SC Stiinta U Craiova S.A. a depus o contestatie referitoare la datorie invocand ca aceasta apartine ASFC si nu societatii comerciale. Ori tot din hotararea judecatoreasca reiese ca ASFC a fost inglobata prin absortie (cu active si pasive preluate) in societatea comerciala infiintata in 2001, societate comerciala care are numele Fotbal Club Universitatea Craiova.

Insa, in 2002 apare un nou CIS, cu o noua denumire si fara aceeasi serie de inregistrare cu CIS-ul din 2001, ceea ce inseamna ca vorbim de cu totul alta societate sportiva, entitate juridica. Se prea poate ca judecatorul, intr-un exces de zel, sa fi priceput ingineria pusa la cale pentru a scapa de datoria catre Euro Expo si sa declare SC Stiinta U Craiova S.A continuatoarea ASFC. Iar chestia asta a dus la intreaga confuzie. Desi, repet, mi se pare normal si legal, ca indiferent de denumirea unei societati sportive, seria de inregistrare a CIS sa fie identica (de exemplu asa cum se intampla in CIS-urile din 2002 si 2012).

Care este concluzia? -Pentru a scapa de datoria catre Euro Expo, in 2002 Dinel Staicu a ucis, bagand in faliment, Fotbal Club Universitatea Craiova (societatea care absorbise ASFC-ul format in 1994, si care era datoare catre Euro Expo inca din 1999), infiintand o noua societate comerciala, Fotbal Club Universitatea S.A., fara nicio legatura (active ori pasive) cu vechea societate. Schimbarile repetate de nume si incadrarea sub diferite societati comerciale au dus la acoperirea adevarului, insa nu indeajuns de mult.

Din pacate, Adrian Mititelu a incercat si el sa ascunda asta, chiar daca in CIS-ul din 2012 apare aceeasi serie de inregistrare ca in CIS-ul din 2002. Insa asta nu inseamna decat ca FC U Craiova S.A este continuatoarea societatii infiintate in 2002 si atat. Nu stiu daca realizeaza chestia asta ori nu. Cert este ca s-a legat de fiecare chichita si portita legala pentru a dovedi ca are dreptate.

Cat despre documentele referitoare la CS U Craiova, acestea nu dovedesc nimic opus a ceea ce se stia deja. Un grup de oameni potenti financiar si foarte inteligenti incat sa priceapa hatisul si increngatura documentelor si-au dat seama ca Universitatea Craiova a murit si ca vor s-o reinvie. Altfel spus, nu conteaza ca Pavel Badea a solicitat sub nume propriu inregistrarea la OSIM a emblemei CS U, atata timp cat in acel act apare, chiar inainte de cesiunea drepturilor catre CS U, numele CS Universitatea Craiova ca titular al marcii.

Se pare ca intreaga cheie la aflarea adevarului este chiar Pavel Badea, cel care cel mai probabil aflase despre ingineria lui Dinel Staicu din 2002, in perioada in care activase la Universitatea Craiova (2004).

Da, este clar ca perioada 2002-2005, a fost perioada in care s-a scris moartea Universitatii Craiova. Nu cred ca mai exista vreun dubiu. Ceea ce nu inteleg este de ce Adrian Mititelu nu renunta la aceasta lupta oarba, desi este din ce in ce mai clar ca si el a fost pacalit la fel ca sutele de mii de suporteri ai Universitatii.

Pentru ca, in fond, suporterii Universitatii se vor duce acolo unde este liniste si performanta sporitva. Satui fiind de zecile de scandaluri din ultimii 5 ani, dezamagiti de retrogradari si chiar excluderea din fotbalul romanesc. Suporterii Universitatii vad azi CS U Craiova drept adevarata Universitatea Craiova si asta conteaza.

*vedeti documentele aici: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 si pozitia exprimata public a FC U Craiova