Google Spaces este cel mai recent serviciu Google, creat cu un singur scop, acela de a facilita comunicarea între grupuri mici de utilizatori. Simplist ca design, rapid și prietenos ca funcționalitate, Google Spaces poate fi o opțiune bună pentru ceea ce vrea Google să facă acest serviciu.

Totuși, Google Spaces seamănă teribil de mult cu Google Hangouts, chiar dacă așa cum spuneam mai sus, este mult mai prietenos ca și structură și funcționalitate. Drept urmare, nu prea văd unde vrea cu adevărat să poziționeze Google acest serviciu.

Să fie Spaces un ”stunt” de Marketing, mai complex și cu efect pe termen lung, al Google?

În ideea în care, deși, a fost lansat separat, lucrează separat, pe viitor ar putea face parte dintr-un serviciu, de comunicare-socializare, Google, mult îmbunătățit, combinat cu Hangouts?! Iar asta să-l ducă în poziția de direct concurent al Slack?!

Spun asta, mă gândesc la asta, pentru că Spaces pare construit special pentru a fi integrat perfect cu alte servicii Google (Chrome, Gmail, Youtube, Search), are funcționalitate de socializare într-o bună proporție asemănătoare cu Communities și Hangouts, aplicații pentru iOS, Android și Desktop. Cam toate indiciile duc spre ideea că Google tinde să facă un serviciu care să concureze cu Slack (aflat într-o creștere de popularitate uluitoare în ultimile luni de zile).

Care credeți că este rolul ori menirea Spaces?