Slingshot, aplicaţia lansată azi de Facebook, face câteva chestii simple. Atât de simple sunt chestiile pe care le face încât aş putea paria că va deveni foarte populară în următoarea perioadă.Slingshot

Schema e simplă. Folosind aplicaţia, faci o poză, o blurezi parţial sau integral şi o trimiţi prietenilor. Aceştia, pentru a putea vedea poza trebuie să-ţi trimită un mesaj în reţea. Adică exact ca o praştie, cum e şi numele aplicaţiei.

Primele reacţii au fost destul de vehemente. Pentru foarte mulţi utilizatori ori specialişti SM aplicaţia este plictisitoare. Şi pe de-o parte au dreptate.

Numai că Slingshot combinată cu Facebook (e normal, altfel nu se poate din moment ce e dezvoltată de ei) va duce la o creştere a interacţiunii în reţea. Pe Facebook. În ideea că de regulă e suficient doar un like pentru a arăta aprecierea vis-a-vis de o poză, în reţea. Cu Slinghshot nu va mai fi suficient, nu din altă cauza dar nu vei putea vedea poza la care dai like, dacă nu interacţionezi, trimiţi mesaj proprietarului.

Bine, prevăd şi nişte glume nu tocmai funny, cu aplicaţia asta. Dar, până una, alta, trebuie descoperită. Măcar pentru că e ceva nou. Si da, va fi concurent direct pentru Snapchat.