Stiam, din propria experienta, ca autoritatile locale din Romania se comporta de multe ori ca niste ghiolbani ce nu au habar de respect fata de cetatenii ce fac parte din comunitatile pe care le administreaza.

Stiam ca autoritatile locale din Romania sunt adevaratii sifonari de fonduri de la bugetul Romaniei. Prin diferite inginerii financiare, asa cum bine sublinia emisiunea „Romania Te Iubesc” de duminica trecuta de la Pro TV.

Insa, nu stiam sau nu auzisem inca de faptul ca in Romania anului 2014 autoritatile locale se ocupa cu spionarea propriilor cetateni.Ā 

In sprijinul celor spuse mai sus se da urmatorul articol, Cu ce se mai ocupa Primaria Resita, publicat de Petre Dalea cu gandul, probabil, de a sustine la randul sau o jurnalista din Resita care zilele trecute s-a vazut nevoita sa semneze niste documente prin care sa garanteze, intr-un fel, faptul ca nu va mai ataca Primaria Resita. Un fel de silenzio stampa, doar ca in sens invers, atipic.

Dupa ce veti fi citit articolul, mai sus citat, si dupa ce veti fi vazut cele spuse de jurnalista Simona Mara, veti ajunge si voi, probabil, la concluzia ca Primaria Resita a comis si comite un abuz prin care obtureaza dreptul la libera exprimare. Cu alte cuvinte, nu ai voie sa vorbesti despre mizeriile din propriul oras pentru ca esti amenintat cu Instantele Judecatoresti de catre Primarie.

Fix aceeasi Primarie ce traieste din banii pe care tu, ca cetatean, ii platesti drept taxe si impozite.

Domnul primar al urbei banatene pare sa nu fi aflat ca el ocupa o functie si nu s-a nascut in acel fotoliu de primar. Se prea poate ca domnul Mihai Spepanescu, „PSD-independent-iarasi PSD” ca orientare politica, sa considere ca functia pe care o ocupa i se cuvine de drept si ca toti cetatenii Resitei sunt un fel de „supusii” sai.

O atitudine care nu ma surprinde, in fond incurajati de lipsa de informare de care au dat dovada multi din inaintasii nostri, Primarii din localitatile Romaniei tind sa se comporte din ce in ce mai des, in ultimul timp, ca adevarati proprietari ai localitatilor pe care le administreaza. Exemplul cel mai elocvent este evident Primarul orasului Resita.

Totul in timp ce orasul Resita zace in ruina, economica si sociala, la fel ca multe alte localitati din zone mai mult sau mai putin montane ale sud-vestului Romaniei.

Da, asta-i Romania pentru care toti muncim, suferim si platim. Romania unora, cei smecheri si tupeisti, care au profitat ca in ultimii ani ceilalti oameni, cei cu bun simt, educati si de valoare, au tacut doar pentru ca stiu ca scandalul nu aduce nimic bun si mai ales ca atunci cand vrei sa construiesti nu incepi sa lovesti cu ciocanul in peretii pe care ieri i-ai zugravit.

Pentru domnul Primar al orasului Resita zilele de glorie se apropie de sfarsit. Cel putin asa ar trebui sa fie intr-o tara normala, guvernata de legi democratice. Nu ai voie sa-ti spionezi proprii cetateni, nu ai voie sa le impui oamenilor ce sa creada si mai mult de atat nu ai voie sa le impui ce sa vorbesca. Nu intr-o tara ce are o constitutie bazata pe democratie si nu comunism ori totalitarism.

*o poza din Resita, oras european al anului de gratie 2014.

Resita