twitter-fail

Dacă în România, pe Facebook, e deja de notorietate doamna Maria Grapini şi ortografia deficitară de care a dat dovadă, în Italia lucrurile sunt deja mult mai „avansate”

Maurizio Gasparri, Vice-Preşedinte al Senatului Italian, a reuşit să se facă de râs de nenumărate ori prin modul complet lipsit de respect faţă de restul utilizatorilor, atunci când foloseşte Twitter. Mai mult de atât, a reuşit zilele astea să inflameze Social Media italiană după ce a uitat să-şi blocheze pornirile de suporter satisfăcut de victoria naţionalei Italiei împotriva Angliei la Cupa Mondială din Brazilia. (iar exprimarea mea e cât se poate de delicată)

O altă întâmplare amuzantă s-a petrecut atunci când acelaşi domn Gasparri a trimis un tweet revistei Wired, de altfel cunoscută a fi una dintre cele mai populare din lume pe segmentul tehnologie. Tweet în care solicită că mesajele Wired să fie însoţite de numele celui ce le postează, nu de numele revistei, pentru că altfel „în anonimat nu e decât un alt gunoi”. Evident, confuzia fiind că domnul Gasparri a crezut că respectivul cont este unul anonim şi nu aparţinând Wired.

Ar fi interesante şi la noi câteva colecţii cu perle ale politicienilor, spuse pe reţelele de socializare. Şi nu, nu mă refer la mesaje postate de subalternii acestora, pe paginile de Facebook, ci mesaje postate pe conturile personale, indiferent că ar fi vorba de Facebook, Twitter ori altă reţea.

🙂

gasparri-twitter-2 gasparri-wired

*de aici