Scurt, foarte pe scurt!

Inca de azi dimineata Europa fotbalistica fierbe, la figurat dar si la propriu. In jurul orei 9, Sky Italia a anuntat ca Real Madrid si Tottenham s-au inteles pentru transferul lui Gareth Bale la gruparea spaniola. Stirea a facut imediat inconjurul lumii, The Guardian, celebra publicatie engleza, in rubrica sa de sport discutand live posibilitatea ca mijlocasul galez sa ajunga la Real Madrid, contra unei sume colosale de transfer, nu mai putin de 109 milioane de euro urmand a costa toata afacerea!

Doecamdata, insa, este totul o speculatie a presei italiene, insa cum de regula jurnalistii italieni nu gresesc in astfel de afirmatii, este de asteptat ca transferul lui Gareth Bale sa fie perfectat zilele urmatoare sau poate de ce nu, chiar in seara asta!

Evident, toti microbistii considera ca suma este una colosala pentru un fotbalist si ca Real Madrid, pe plan sportiv, nu-si va recupera poate niciodata investitia, insa tocmai aici este intreaga smecherie, pentru ca Real Madrid sfideaza inca o data fotbalul, aruncand un munte de bani pentru un jucator chiar daca stie ca valoarea jucatorului este mai mult una de marketing decat sportiva, altfel ar fi imposibil de crezut orice alt motiv pe care l-ar avea clubul madrilen in decizia sa de a cumpara un jucator ce nu a castigat nici un trofeu important in cariera.

Totul in fotbal, la Real Madrid (si nu numai) este despre bani, in ziua de azi, de altfel cei de la Real se pare ca vor sa re-aplice retetele de succes numite Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane, David Beckham, Michael Owen. Diferenta este ca acestia inainte de a ajunge pe Santiago Bernabeu erau deja jucatori cu valoare demonstrata si trofee importante castigate.

Daca afacerea va fi perfectata iar Gareth Bale va ajunge la Real Madrid atunci va deveni jucatorul cel mai scump din istorie, recentul record apartinandu-i lui Cristiano Ronaldo cand tot Real Madrid a platit 93 de milioane de euro.

Toata nebunia a inceput dupa ce Tottenham a anuntat ca Willian si Coentrao sunt ca si transferati de catre echipa din nordul Londrei, completand o super-campanie de achizitii in valoare de 138 milioane de euro pe care gruparea engleza le-a facut in aceasta vara!