De astazi incepand, am impresia ca in curand vom spune toti, uniti in suflet si-n simtiri: R.I.P. Romania!

Acum vreo doi ani, cand Guvernul Ponta era instalat in fruntea multimii, pentru a-i arata calea acesteia si pentru a o conduce spre mai bine, ma bucuram la fel ca multi altii. M-am bucurat pentru ca era un guvern ce parea a-si dori sa fie mai activ si care sa se lupte direct pentru binele Romaniei. Fusesera pana atunci ani de zile in care guvernele ce condusesera tara tratasera pasiv orice problema, guverne pentru care nu exista notiunea de crestere economica prin munca ci prin cat mai multe taxe, si care mai ales si-au insusit mai multe realizari decat au facut.

Dar, de azi, datorita guvernului Ponta, incep sa cred ca Romania nu mai are nicio speranta. Asa ca, sper sa insel, dar:- R.I.P. Romania!

Nu cred ca vor mai fi oameni care sa mai lupte pentru viitorul acestei tari, nu cred. Au fost destui care au vrut sa fie bine, au fost destui care ani de zile au tacut si acceptat o stare de fapt (criza economica datorata tranzitiei spre democratie), dar nu cred ca va mai fi cineva dispus sa-si sacrifice viitorul lui si al familiei sale doar pentru ca ”are sange de roman”.

Am stiut cu totii sau, ma rog, majoritatea, ca ceea ce s-a reusit pana acum sa se construiasca in Romania post-comunista, s-a intamplat datorita romanilor ce au ales sa slugareasca vest-europenii pentru a reusi sa trimita bani lunar, in tara, pentru binele familiilor ramase acasa. Am stiut, stiam ca suntem generatii de sacrificiu, dar am tacut si am pus osul la munca fara a comenta prea mult.

Dar, de azi, nu vad cine ar mai vrea sa lupte pentru Romania. Sper sa ma insel, dar in perioada urmatoare cred ca vor fi foarte multi ce vor spune R.I.P. Romania.

Nu poti lupta pentru Romania, nu poti sa alegi varianta cea mai grea, in viata, doar de dragul tarii in care te-ai nascut.

Nu poti sa lupti pentru Romania, cand:

-guvernul ponta decide sa nu mai impoziteze jocurile de noroc/cazino, asta in timp ce munca este impozitata hoteste in Romania;

-guvernul ponta decide sa lupte impotriva comunitatilor locale pentru a-si impune interesul corporatist;

-guvernul ponta scoate din joben accize peste accize, taxe peste taxe, ca si cand ar fi stapanul Romaniei (el si altii ca el)

-guvernul si parlamentul (cu litere mici, ca asa merita) decid sa promulge legi cu dedicatie pentru corporatiile straine;

-parlamentarii isi acorda superimunitate pentru a fi siguri ca pot face ce vor, cand vor, unde vor, si fara sa fie trasi la raspundere;

Nu poti lupta pentru binele tau in Romania cand nimic din ceea ce se intampla la nivel oficial-administrativ in Romania nu este logic si normal.

Nu poti lupta pentru binele familiei tale in Romania atunci cand guvernul si conducatorii tarii administreaza tara analizand si inaintand vorbe si nu cifre.

Spitalele zac in mizerie, scolile sunt in paragina, oamenii ce muncesc  sunt tratati ca sclavi, insa guvernul ponta decide ca jocurile de noroc nu trebuie impozitate. Cainii maidanezi omoara oameni si copii nevinovati, insa guvernul ponta doar minte ca se ocupa de problema insa lasa totul mai apoi in umbra, nu cumva sa deranjeze miile de ong-uri ce traiesc de pe urma patrupedelor salbatice.

Guvernarea ponta e ca un vis urat ce nu se mai termina.  Si culmea, acum vreo 2 ani ma bucuram, parea a fi un guvern ce vrea sa fie activ si care sa lupte pentru binele Romaniei, nu al oligarhiei.

 R.I.P. Romania.

*articolul e doar o semnal, directia in care Romania merge nu este cea buna.

r i p romania