Tocmai ce scrisesem despre faptul ca guvernarea ponta face ca zilele Romaniei, ca natiune, sa fie numarate. Legea pentru eliberarea detinutilor, care va intra azi la vot, este deja, din faza de proiect una dintre cele mai mari prostii debitate de parlamentari.

Legea pentru eliberarea detinutilor a fost dezbatuta ieri seara, fara a fi facuta prea multa valva mediatica, iar azi va fi supusa la vot. Norocul este ca nu toti parlamentarii arata ca sunt idioti, cei din PDL, PNL si PPDD, si-au dat seama probabil de legea idioata propusa de Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (Presedintale Comisiei de Abuzuri).

Ok, proiectul de lege prevede aministierea si/sau gratierea infractorilor ”cuminti”.

Insa, ceea ce Madalin  Voicu si altii ca el nu isi dau seama, in mintea lor cea creata, este ca daca legea i-a bagat pe aia la inchisoare, nu poti face alta lege sa-i scoti de la inchisoare, pentru ca pur si simplu arati ca nu esti capabil de o logica si un rationament coerent si impartial atunci cand iei decizii de un asemenea impact.

La nivel teoretic, daca legea idioata va fi promulgata, aproximativ 6000 de infractori vor fi pusi in libertate.

Repet, reducand la absurd si admitand ca exista mici gainari care-si regreta faptele si care s-au comportat exemplar in inchisoare si care poate s-ar reintegra in societate, tot nu poti promulga Legea pentru eliberarea detinutilor, cand tocmai celelalte legi ale Constitutiei Romaniei i-au bagat acolo. Ar fi un conflict clar intre propriile legi, ale aceleiasi constitutii.

Si asta nu ar fi tot, pentru ca daca legea ar fi promulgata, s-ar deschide si cutia Pandorei, cea a relatii/pile/cunostinte/spaga, iar multi infractori ale caror fapte/pedepse/comportament ce nu s-ar incadra in amendamentele legii ar fi eliberati.

Concluzia?

R.I.P. Romania, inca o data, acum insa datorita acestei idiotenii numita Legea pentru eliberarea detinutilor.

legea pentru eliberarea detinutilor

*sursa