Am tot fost intrebat in ultima perioada care este lista completa cu  factorii de ranking in Google Search. Raspunsul meu a fost, evident: ”pentru asta va trebui sa intrebi pe cei de la Google”.

O lista completa cu  factorii de ranking in Google Search este aproape imposibil de realizat, in special datorita faptului ca Google nu a desconspirat prea mult din algoritmii sai.

Dar, pentru a avea totusi ceva pe care orice specialist SEO sa se poata baza atunci cand optimizeaza un website, analistii SEO au realizat pe baza datelor colectate o colectie cu aproape 200 de  factorii de ranking in Google Search.

Repet, lista ”completa” este mult spus, in fond totul se bazeaza in primul rand pe ceea ce analistii SEO au descoperit in functie de modul de raspunsul al rezultatelor SERP in urma optimizarilor de tot felul, apoi, in al doilea rand, pe Google Search Guidelines.

Cel mai potrivt mod de a vizualiza aceasta lista este evident infograficul, drept urmare nu mai lungesc vorba si va las sa studiati.

Factorii de ranking in Google Search

*click pe imagine

**date valide/verificate si corelate pentru perioada de pana in septembrie 2013 (s-a mai schimbat cate ceva de atunci, dar nu mult)

Factorii de ranking in Google Search