Stiti care este momentul in care principiile si moralitatea inceteaza sa mai existe? -In momentul cand viata omului este serios amenintata de moartea sa. 🙂

Un articol pentru Blog Power 82, pe o tema impusa de Sunshine:

Cainii maidanezi 

Ar trebui sa ii ucidem pe toti sau doar pe cei agresivi si bolnavi? 

Este sau nu vina noastra ca aproape toti cainii maidanezi sunt agresivi? 

Cum am putea rezolva problema cainilor maidanezi?

Ma voi feri sa filozofez pe aceasta tema, consider ca filozofia nu isi are rostul in situatia in care cainii maidanezi reprezinta o problema nationala, una care incepe serios sa atenteze la viata si integritatea corporala a semenilor nostri.

Nu stiu cat de moral ar fi, nu stiu cat de bine ar fi ca toti cainii maidanezi sa fie ucisi, insa sunt sigur de un lucru, noi acum nu ne-am permite sa exprimam pareri intelepte, nu ne-am permite sa avem principii si sa cautam solutii in liniste daca vreme de milenii semeni de-ai nostri, stramosii nostri, nu ar fi luptat impotriva tuturor vietatilor ce au atentat la viata lor. In fond, indiferent ca este vorba despre un punct de vedere evolutionist sau pur religios, realitatea este ca omul pentru a ajunge fiinta dominanta pe acest Pamant, a trebuit sa ucida cu sange rece orice alta vietate ce i-a amenintat viata.

Cainii maidanezi, priviti de o minte analitica, nu difera cu nimic de porcii, vacile, puii sacrificati zi de zi.

Stiu, veti spune ca de-a lungul mileniilor cainele a fost cel mai bun prieten al omului si nu va voi contrazice, problema este insa ca nu cainele ”maidanez” a fost prietenul omului, ci cainele domesticit. Cainele maidanez nu este altceva decat treapta intermediara dintre cainele domestic si cainele salbatic, hiena, astfel ca sentimentele trebuie lasate departe de analiza a ceea ce azi reprezinta clar o problema. Cainele maidanez este rezultatul indiferentei si ignorantei multora dintre semenii nostri care orbiti de principii de genul ”este si el suflet” au hranit si ajutat la inmultirea acestor animale.

Daca-mi este permisa remarca: -rezultatul inmultirii a doi caini maidanezi este un caine salbatic! Ori asta s-a intamplat in Romania ultimilor 20 si ceva de ani, catelusii aruncati la margine de padure au crescut, s-au aciuiat pe la periferiile oraselor, s-au bucurat de marinimia unor oameni blanzi in gandire, s-au inmultit iar rezultatul au fost cainii salbatici ”de oras”!

Din punctul meu de vedere, problema cainilor maidanezi poate fi rezolvata simplu, asa cum legea o permite inca din 2002, oamenii milosi ii pot adopta dar sa-i ingrijeasca si sa-i tina in custodie pentru a fi siguri ca nu vor mai periclita vietile celor din jur.  Cine doreste caini maidanezi va trebui sa se declare responsabil pentru ei, orice rau facut de astia sa poata fi inputat acelui om ce a semnat pentru cainii maidanezi.  Cainii maidanezi care nu au norocul unor stapani vor fi eutanasiati! Este o solutie dura, dar necesara, asta in cazul in care nu se va considera oportuna crearea unei mega-rezervatii naturale pentru cainii maidanezi, in genul rezervatiilor pentru zimbri! 🙂

Cu cat se intarzie mai mult aplicarea unei solutii eficiente, cu atat problema va deveni mai grava.

Bineinteles, sunt multi bani la mijloc, atat de multi incat problema asta zace intr-un dosar prafuit si care este desfacut din cand in cand, doar atunci cand cate un copil este devorat de catre cainii maidanezi, pentru a arata multimii ca se incearca rezolvarea dar nu se gaseste solutia, asta desi solutia este chiar in constitutia Romaniei.

Sigur, voi fi acuzat ca sunt insensibil, ca si cainii maidanezi sunt suflete, insa nu-mi pare rau, de data asta aleg sa fiu insensibil, nu e suficient ca trebuie ca trebuie sa-mi feresc copiii de talhari, proxeneti, nenorociti, mai trebuie sa stau si cu grija cainilor maidanezi? -Ce trebuie sa fac, sa-mi tin copilul in lesa langa mine pentru a fi sigur ca atunci cand sunt intr-un parc din mijlocul orasului nu va fi devorat si ucis de cainii maidanezi? -Prefer sa fiu crud si insensibil acum, decat sa regret sa as fi putut face ceva sa previn. -Prefer sa previn iar daca pentru a preveni inseamna sa aleg eutanasierea cainilor maidanezi atunci o fac fara regrete!

In final, ce bine ar fi sa fie toate simple, ce bine ar fi ca oamenii sa nu se mai ascunda in justificari false, ce bine ar fi sa deschida ochii inainte de a da cu capul in barna din fata lor, ce bine ar fi ca oamenii sa nu mai judece cu jumatati de masura.