Candva un antivirus si firewall excelent, acum doar un software enervant, nefiabil si care odata instalat in computer parca prinde ”radacini” si nu mai vrea sa fie dezinstalat!

Fraza de mai sus nu imi apartine dar in principiu sunt de acord cu ea, pentru ca reuseste sa caracterizeze foarte bine ceea ce reprezinta acum acest antivirus!

Una dintre cele mai mari probleme ale antivirusului McAfee a fost ca de cele mai multe ori atunci cand primea update-uri tindea sa blocheze computerul pe care era instalat, iar cand utilizatorii iritati, nervosi si satui de ”fitele” acestui software decideau sa-l dezinstaleze, se loveau (poate se lovesc si acum, cine stie) de un fapt destul de ciudat:-desi procesul de dezinstalare decurgea pefect, la final antivirusul ramanea in computer!

La intrebarea din titlu a decis sa raspunda chiar fondatorul companiei McAfee si implicit al software-ului antivirus!

John McAfee, un personaj controversat, acuzat de crima, posesie de droguri, arestat si incarcerat de autoritatile din Belize, desi nu mai are nicio legatura cu compania ce-i poarta numele, de mai bine de un deceniu, revine in lumea online prin intermediul blogului sau, mai bine zis al canalului sau de YouTube!

Clipul de mai jos este realizat chiar de John McAfee si se doreste a fi o parodie la adresa antivirusului McAfee, oferind in aceeasi nuanta si un raspuns la intrebarea:

”-cum naiba dezinstalez un antivirus McAfee?”

Clipul are deja peste 3.500.000 de vizualizari in mai putin de 10 zile, devenind astfel viral pe YouTube!