Dacă în urmă cu câteva luni de zile era doar un zvon, începând de ieri a devenit realitate. LinkedIn se pregăteşte să lanseze în intreaga lume (evident în reţeaua lor) o nouă funcţie, accea de blogging.

Astfel, utilizatorii activi pe LinkedIn vor găsi în următoarea perioadă (nu se ştie exact când pentru cei din .ro) funcţia de blogging. Din câte am înţeles nu ar fi nimic complex, dimpotrivă, ci ar permite exact aceea funcţionalitate de care are nevoie un blogger pentru a-şi posta articolele. Simplu şi la obiect, fără prea multe alte chestii. Deocamdată, cred eu.

Dacă va prinde, dacă funcţia va deveni populară, atunci LinkedIn va deveni o adevărată platformă de bloggeri ce sunt profesionişti de top în domeniile în care activează. Ceea ce, trebuie să recunosc, nu e deloc rău. Pentru că a fost clar pentru mulţi ce cunosc mediul online, că mulţi din adevăraţii profesionişti renunţă la ideea de a-şi face blog (cauzele sunt multe). Va fi lesne, astfel, pentru un utilizator să publice articole care să apară pe profilul său, îndemnat şi de un feedback destul de rapid primit de la alţi utilizatori din reţea.

Totuşi, văd o problemă aici, la ideea celor de la LinkedIn. Ok, mie îmi e clar că încearcă un fel de restart al reţelei şi prin blogging vor să crească nivelul de activitate şi interactivitate din reţea. Dar dacă utilizatorii, profesionişti în diferite domenii, chiar nu sunt interesaţi să fie bloggeri în “super-blogul” LinkedIn?

De fapt, estimez că nu vor fi mulţi cei interesaţi, pentru că e destul de greu să îţi dedici timp zilnic pentru crearea de articole pe blog. Şi ce interes ar avea, cu ce le-ar fi de folos?

Vedem cum va decurge totul, nu vreau să fiu mai mult decât cârcotaş. Ideea şi planul LinkedIn e bun, în esenţă, poate prinde la utilizatorii noi, poate aduce utilizatori noi. Probabil şi faptul că pot câstiga utilizatori noi a contat în decizia administrativă a LinkedIn. În fond, va fi foarte uşor să ajungi “pe monitorul” posibilului viitor şef, atunci când tu scrii articole destul de bune, încărcate de informaţie structurată etc…

*info aditional