Insulele Stancoase din Palau

Palau este un arhipelag format de aproximativ 250 de insule, in vestul Oceanului Pacific. De departe cele mai impresionante sunt Insulele Stancoase din Palau, zona ce a adus faima turistica a micutei Republici Palau.

Republica Palau a fost in timp de 30 de ani o tara protejata ONU Trust Territory si aflata sub influenta si administrarea SUA, castigandu-si independenta in 1994, de atunci formandu-se ca tara cu identitate proprie.

Populatia Palau, aproximativ 21000 de oameni, este raspandita pe aproape toate cele peste 250 de insule, ce pana nu de mult se numeau Insulele Caroline (denumirea americana).

Asa cum spuneam la inceput, de departe cea mai impresionanta parte a arhipelagului este format din Insulele Stancoase din Palau, insule ce seamana foarte mult cu niste munti stancosi plutitori.

Desi in prezent Insulele Stancoase din Palau nu sunt locuite, arheologii au descoperit vestigii umane ce dateaza din anul 3100 I.E.N. Inaltimea maxima pe care insulele o ating este de 207 metri, suprafata totala a insulelor fiind de aproximativ 47 de kilometri patrati. Zona este faimoasa pentru plajele sale dar si pentru recifele de corali ce adapostesc mii de specii marine.

Insulele Stancoase din Palau, galerie foto:

*credit foto: Wikipedia, UNESCO