Deocamdată nu este realitatea. Este doar o predicţie a unui analist Nomura, una dintre cele mai mari companii de investiţii din lume. Anthony DiClemente, analist si Managing Director la Nomura Securities, spune că până în 2017, în bătălia pentru dominaţia asupra zonei Online Video, Facebook ar putea atinge cota de 4 miliarde de dolari încasaţi din Video Ads, anual. Asta în timp ce Youtube, celălalt mare competitor, ar putea ajunge la circa 8,5 miliarde dolari încasaţi anual din Video Ads.

În toată această luptă există şi un mare perdant. Televiziunile şi în speţă televiziunile clasice.

Pe de altă parte, tot din analiza Nomura, reiese şi faptul că Youtube are un avantaj clar în lupta cu Facebook, pe zona video. Şi anume faptul că utilizatorii Youtube vor să vadă clipuri video, pe când cei de pe Facebook sunt mai mult obligaţi. Ori lucrul acesta înseamnă un avantaj, în principal, datorită reclamelor de tip In-Stream ale Youtube. În al doilea rând, avantajul vine dintr-un alt fapt simplu. Pe Youtube clipurile vor fi vizualizate cu sunet, inclusiv reclamele, iar pe Facebook fără sunet.

Tot analistul de la Nomura mai spune şi că, împreună, Facebook şi Youtube vor avea o cotă de 36% din piaţa de Online Video Ads până în 2017, în prezent având 34%.

Interesant este că în toată această luptă, alţi jucători gen DailyMotion, Vimeo, Metacafe sau Hulu, par să nu conteze. La fel, nici publisherii nu par foarte importanţi în ecuaţie.

Televiziunile, în schimb, au nevoie de o abordare nouă, strategii noi. Asta pentru că riscă să rămână în afara jocului.

*Citeste si alte articole pe topicul Marketing Online