Privesc, cu îngrijorare, ceea ce se întâmplă pe scena politică românească. Asist, și eu, la modul absolut halucinant de a re-scrie reguli și legi după bunul plac, al celor ce dețin majoritatea în Parlament.

Asist, și eu, la modul incredibil în care PSD, partidul de guvernământ, se transformă într-un scut pentru un condamnat penal.

Și, mă tem, că dacă românii nu vor înceta să fie reactivi, deși ar putea fi pro-activi, vor înceta să mai existe ca națiune peste alți 100 de ani. Iar ceea ce se întâmplă în România ultimilor 2 ani de zile arată destul de clar că țara noastră se îndreaptă cu pași rapizi spre un nou tip de dictatură. Cel mai elocvent exemplu fiind chiar modul cum sunt ținuți sub papuc membrii PSD de chiar președintele lor.

PSD arată că dorește instaurarea unui sistem opresiv în România. Sunt prea multe semnalele pentru a mai fi enumerate. De la minciuni gogonate până la manipulări grosolane. De la atacuri la persoană până la suprimarea libertăților și drepturilor civile.

Un sistem opresiv este însă un sistem temător. Iar cea mai simplă cale de a învinge un sistem opresiv este să i te opui. Să-i zici NU.

  • Sistemul opresiv are nevoie de supunere. Atunci trebuie să zicem NU supunerii.
  • Sistemul opresiv are nevoie de liniște. Atunci trebuie să facem gălăgie.
  • Sistemul opresiv are nevoie de dezinformare. Atunci să informăm corect.
  • Sistemul opresiv are nevoie de legi care favorizează individul, în dauna societății. Atunci să spunem NU acestor legi.
  • Sistemul opresiv are nevoie de minimă opoziție. Atunci să le oferim opoziție pe toate planurile.
  • Sistemul opresiv are nevoie de indivizi fără scrupule care să execute ordine. Atunci să spunem NU unor astfel de indivizi.
  • Sistemul opresiv are nevoie doar de cetățeni săraci și proști. Atunci să NU îi oferim asta.

Sistemul opresiv este temător iar cea mai simplă cale de a învinge un astfel de sistem este să-i spui NU.