Urmărind evenimentele de ieri, constat încă o dată că este atât de ușor să manipulezi oamenii. Cu cât mai mare mulțimea, cu atât de ușor.

Declară, ieri, o chestie Primul Ministru Cioloș, oamenii nu ascultă ce zice omul ci ascultă ce zice presa, care presă prin vocile sale cu tonalitate mai mare împachetează totul ca pe un show de Prime Time și înfierbântă spiritele.

Declară, tot ieri, Președintele Iohannis ceva asemanător, oamenii nu ascultă ce zice omul ci ascultă aceleași voci zgomotoase, cele care țipă cel mai tare, iar oameni efectiv intră în panică.

Cei care-și dau seama de anvergura momentului, de mesajul transmis, realizează ca ambii lideri ai țării nu au făcut altceva decât să dezamorseze un șantaj mediatic și un șantaj emoțional la care erau supuși telespectatorii ”Antenelor”. Spectatorii fideli ai ”Antenelor” au fost liniștiți, nici ei nu știu cum.

Puțini au fost cei cărora li s-a părut ciudat că declarația Președintelui către reporterul Antena 3 a fost preluată doar de canale gen România TV ori Realitatea, dar și câteva publicații recunoscute pentru senzaționalul materialelor publicate. Doar spre seară a apărut și DIGI 24 care a încearcat imparțialitatea cu degetul, doar a încearcăt.

În fond, evacuarea ”Antenelor” va continua, așa cum cere legea. În schimb, pică la mijloc doar șeful ANAF, care probabil știe că scaunul său este sigur din moment ce și-a început serviciul atât de tumultuos, o demisie sau demitere a sa fiind destul de puțin probabilă.

Între timp, Social Media a expodat, asta deși tot în Social Media lipsea tocmai declarația Președintelui (singurele surse fiind jurnaliștii zgomotoși și publicațiile senzaționale). Ar fi trebuit să fie un semn pentru cei care ”au vrut o țară ca afară” că ceea ce se întâmplă este doar o tentativă dură, fără scrupule, de a dezamorsa o situație ce putea deveni explozivă. Altfel zis, toți cei care ”nu se uită la Antena 3” au devenit cei care ”vor să închidă Antena 3”, o chestie care să recunoaștem, are multe piese în joc și multe implicații.

Scandalul evacuării ”Antenelor” în același timp cu votul din Parlament la care erau supuși liderii rromilor, puteau escalada foarte ușor. Însă lucrurile au fost ținute sub control, doar câțiva care obișnuiesc să gândească cu dublă unitate de masură, s-au panicat! Ah, și au mai fost câțiva care au vrut să speculeze politic momentul, pierduți în mulțime, decredibilizați, au considerat momentul oportun pentru a urca din nou în atenția tuturor. 🙂