Cu subiect și predicat, doresc ca toți cei care ieri au susținut ca Guvernul României, să meargă în fața senatorilor pentru a da explicații referitoare la presupusul abuz al ANAF în ceea ce privește eliberarea de către Intact Media a clădirilor ce aparțin Statului (și unde-și desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1, 3 și alte televiziuni aparținând trustului), să vină public și să explice ce interese are Senatul României în a proteja o companie privată!

Și nu, nu suntem nici proști, nici boi, nici idioți. Gogoașa cu ”abuz împotriva dreptului la liberă exprimare” o pot crede doar cei care nu obișnuiesc să gândească și lasă pe alții s-o facă în locul lor! Mai mult de atât, nu mai târziu de săptămâna trecută, tot în Senatul României se discuta despre oportunitatea de a legifera tocmai dreptul la exprimare iar în proiectul de lege respectiv lucrurile avansaseră atât de mult încât se fixaseră și amenzi, ca pedepse pentru încălcarea respectivei legi. Iar acel proiect viza toată populația României, nu doar angajații unui trust media privat!

Intervenind într-o dispută dintre o companie privată și o instituție a Statului Român, Senatul nu face altceva decât să pună presiune pe respectiva instituție, o presiune care poate aduce beneficii tocmai companiei private. Asta, coroborat cu tot spectacolul mediatic de pe posturile trustului Intact, în care se invocă un abuz, poate duce foarte ușor la subminarea autorității instituțiilor Statului Român și chiar la distrugerea a tot ceea ce înseamnă stat democratic. Nu mai vorbesc despre noțiuni gen șantaj mediatic și alte chestii la fel de grave.

Dacă grupul Intact Media se consideră abuzat de către o instituție a Statului Român, atunci să dea în judecată Statul Român pentru asta. Opțiunile și căile de atac sunt simple și clare, din punct de vedere legal, pentru grupul Intact.

Senatorii din Senatul României nu sunt plătiți pentru a interveni în astfel de dispute. Există un sistem de Justiție funcțional care, dacă nevoia o cere, poate face dreptate! Mai mult de atât, există o Constituție a României, pe care culmea tocmai Senatul României se pare că nu o respectă!

*actualizare: Prezent azi la Senat, Primul Ministru, Dacian Cioloș, a explicat destul de clar cum stau lucrurile în cazul evacuării din clădirile Statului a posturilor Intact Media. Cine are urechi aude, cine are ochi vede și citește. Președintele Senatului trebuie să își prezinte demisia urgent!