Încă o dovadă că blogosfera românească este încă la început.

La capitolul bloggeri care știu despre ce vorbesc, blogosfera din .ro nu a stat niciodată prea bine. O mare majoritate a bloggerilor emit păreri formate ori inspirate din părerile altor bloggeri, alții efectiv nu au o părere dar pretind că au una. Așa a fost și, cel mai probabil, așa va rămâne în continuare, vreme de încă vreo câțiva ani.

Un ultim exemplu, despre experiența și competența celor care se semnează cu ”blogger”, pe la diverse evenimente ori conferințe, ne este oferit de valul de recenzii pe baza filmului Deadpool.

Deadpool, adică filmul prezentat în blogosfera românească drept unul pentru care nu merită să plătești biletul, a făcut încasări record în cele câteva zile de la lansare. Încasări record. Nu am auzit până acum de un film prost sau slab, așa cum a fost prezentat Deadpool în blogosfera .ro, care să aibă încasări record, care să aibă încasări mai mari decât orice altă super-producție, în condițiile în care ultima super-producție care a fost și cel mai intens mediatizată și promovată (până la nivel de isterie mondială), în perioada pre-lansare, a fost Star Wars, un film așteptat de fanii francizei de aproape 10 ani.

Drept urmare, fără să fi văzut filmul, pot concluziona că Marvel a dat lovitura. Deadpool nu este nici pe departe un film slab, ci dimpotrivă. Și mai pot concluziona că la capitolul recenzii, blogosfera românească suferă teribil, atât prin competență cât și experiență. Și, desigur, am făcut abstracție de toate articolele scrise pe principiul ”știri de enervat audiența”.

4 Comments

  1. Si Fast & Furious a avut incasari record deci nu asta e un criteriu despre cat de bun e un film. Deadpool e misto, e funny dar e reteta Marvel, nu surprinde cu nimic.

    • Stii cum e, daca filmul are incasari uriase, inseamna ca are ceva cu care atrage o astfel de audienta. Ori un film prost, adica notarea primita de la bloggerii nostri cinefili, care sa aiba astfel de incasari nu am vazut pana acum. Asta am subliniat in articol. 🙂

  2. Faptul că are încasări record ne duce cu gândul la alte chestii: educația publicului, vârsta medie a acestuia etc. Eu îmi păstrez opinia. Este un film meh, umor facil,mize puține. În continuare, îi dau nota 6.

    • Indici de genul vârsta publicului și educația publicului (deși aici este destul de relativ), la fel ca în cazul Hunger Games, comparați cu indici gen încasări, ne arată încotro se îndreaptă industria. Pentru că ăsta va fi publicul pe viitor. Astea vor fi gusturile în materie de producții cinematografice. Atunci când crești cu GoT, Hunger Games, X-Men (ș.a.m.d.) preferințele în materie de filme vor fi cumva derivate din asta. Marvel a educat astfel de gusturi, Universal și alte mari case de producție și-au dat seama de asta și se adaptează.
      Povestea, intriga, nu fac un film să fie de o calitate mai slabă, ci regia sa, interpretarea actorilor, unghiurile și multe altele.

Leave A Reply

Navigate