La capitolul bloggeri care știu despre ce vorbesc, blogosfera din .ro nu a stat niciodată prea bine. O mare majoritate a bloggerilor emit păreri formate ori inspirate din părerile altor bloggeri, alții efectiv nu au o părere dar pretind că au una. Așa a fost și, cel mai probabil, așa va rămâne în continuare, vreme de încă vreo câțiva ani.

Un ultim exemplu, despre experiența și competența celor care se semnează cu ”blogger”, pe la diverse evenimente ori conferințe, ne este oferit de valul de recenzii pe baza filmului Deadpool.

Deadpool, adică filmul prezentat în blogosfera românească drept unul pentru care nu merită să plătești biletul, a făcut încasări record în cele câteva zile de la lansare. Încasări record. Nu am auzit până acum de un film prost sau slab, așa cum a fost prezentat Deadpool în blogosfera .ro, care să aibă încasări record, care să aibă încasări mai mari decât orice altă super-producție, în condițiile în care ultima super-producție care a fost și cel mai intens mediatizată și promovată (până la nivel de isterie mondială), în perioada pre-lansare, a fost Star Wars, un film așteptat de fanii francizei de aproape 10 ani.

Drept urmare, fără să fi văzut filmul, pot concluziona că Marvel a dat lovitura. Deadpool nu este nici pe departe un film slab, ci dimpotrivă. Și mai pot concluziona că la capitolul recenzii, blogosfera românească suferă teribil, atât prin competență cât și experiență. Și, desigur, am făcut abstracție de toate articolele scrise pe principiul ”știri de enervat audiența”.