Perspecs face o chestie simplă. Permite utilizatorului să citească și alte versiuni, de pe alte publicații, ale unei știri.

Din nevoia de a avea un echilibru în modul cum sunt prezentate știrile dar mai ales în modul cum sunt consumate știrile, echipa companiei de publishing Trinity Mirror a dezvoltat aplicația Perspecs.

De exemplu: dacă utilizatorul a citit o știre pe site-ul Antena 3, va putea verifica știrea și în alte 2 surse foarte rapid, cu doar un click.

Desigur, aplicația este încă la început. Va mai trece apă pe Dunăre până va agrega și știri din .ro astfel încât să ofere același beneficiu ca în cazul știrilor internaționale.

Modul de funcționare și concepere al aplicației a fost gândit în așa fel încât fiecare știre să aibă pentru comparare 3 versiuni din 3 publicații diferite, din 3 unghiuri de analiză diferite (pozitiv, negativ, neutru), dar și 3 orientări politice diferite (aripa stângă, aripa dreaptă, neutru-centru).

La un prim ”test-drive” aplicația mi se pare destul de user-friendly, cele 3 versiuni ale unei știri sunt subliniate grafic prin roșu, alb și albastru, fiind nevoie de doar un push pe ecranul telefonului pentru a activa funcția 3 sides . Conținutul, din păcate, nu este unul abundent, fiind limitat la 10 știri per ediție. Partea bună însă este că toate cele 10 știri, din fiecare ediție, sunt știri cu grad foarte mare de impact asupra audientei.

Perspecs, prin ceea ce propune, este foarte posibil să fie noul star în Social Media.