Ok, stiu, voi supara pe multi, dar chiar nu sunt genul de om care sa taca atunci cand observa ceva in neregula 😀

Zilele trecute m-am trezit si eu, ca si multi altii, asaltat de o sumedenie de articole pe tema legii apei, la asta adaugandu-se o campanie de sustinere initiata de unii dintre bloggeri, cunoscuti de altfel ca fiind oameni de incredere!

Oamenii, bloggerii, in buna lor credinta banuiesc, au inceput sa sustina o lege care ar urma sa impuna producatorilor si imbuteliatorilor de apa potabila sa puna pe etichetele sticlelor de apa continutul de nitrati! Toate bune pana aici!

Tinta campaniei, 100.000 de semnaturi, ar parea ceva relativ usor de atins, din moment ce intereseaza pe toata lumea 😀

Dar cum eu de obicei sunt carcotas :)) am luat putin la analizat ”en-detail” respectiva campanie si nu mare mi-a fost mirarea sa descopar ca de fapt multi dintre oamenii care sustin ”legea apei” nu stiu de fapt care-i continutul de nitrati indicat pe litrul de apa, care-s normativele, de fapt nu prea stiu oamenii nimic, dar sustin, sustin cu tarie, vor cifre, numere, sa fie multi s.a.m.d 😀

Apoi, o alta chestie frapanta, care m-a dus cu gandul ca toata aceasta campanie de strangere de semnaturi este de fapt o campanie social media( platita) privata, a fost ca exista undeva, in spate, dar la vedere, o firma producatoare si imbuteliatoare de apa potabila care sustine toata ”nebunia” si anume Aqua Carpatica! Straniu? Voi ce credeti, chiar e straniu sau de fapt e o campanie social media de promovare a respectivei firme?

In ceva interesant, formularul de ”votare” este foarte usor de falsificat, poti inventa nume si adrese de email cate vrei, astfel ca 10 ”nebuni” cu timp liber, pot face singurei cele 100000 de semnaturi in doar cateva zile, ceea ce ma face sa cred ca iarasi, cineva se joaca cu mintile internautilor, asa cum au facut-o in trecut si cei cu ”romanii sunt” sau cei cu ‘‘scandalul anului  pe facebook”!

Ziceam si eu, nu dati cu pietre :)) dar fiti cu bagare de seama, pe internet nu tot ceea ce vezi e ceea ce pare 😉

Imi poate explica si mie cineva buna credinta a acestei campanii, adica folosul ei pentru oamenii de rand, nu pentru firma respectiva?

Imi poate explica si mie cineva urmatorul slogan: AQUA Carpatica duce Legea Apei la Patronatul Apelor Minerale?