Daca in articolul, mai bine zis mini-articolul, precedent v-am aratat o harta, numita generic de catre creatorul sau HistoMap a istoriei omenirii ce cuprinde in linii mari cele mai importante evenimente din cei mai recenti 4000 de ani ai sai, axandu-se in special pe natiuni si evolutia acestora, pe imperii in ascensiunea si decaderea acestora, in harta de mai jos, sunt prezentate informatii la fel de interesante, insa pe o perioada mult mai mare de timp.

Histomap, istoria evolutiei omenirii, prezinta detaliat Terra, Viata si Omul in cei mai recenti 10 miliarde ani ai istoriei Terrei.

Harta este, deasemenea, realizata de John B. Sparks in 1932 si a fost publicata in perioada celui de-al doilea razboi mondial, in 1942, de Rand McNally.

Din pacate nu am gasit o varianta full-zoom, ca la precedenta HistoMap pe care v-am aratat-o, asa ca va recomand ca pentru studiu s-o descarcati pe desktop si de ce nu, daca timpul va permite, s-o printati, pentru ca este una dintre acele harti ce se merita pastrate, fiind destul de rara, in plus de asta, o astfel de harta, in original  (tiparita in 1942), costa peste 300 de dolari bucata.

HistoMap, istoria evolutiei omenirii.

 

*imagine via boingboing.net