Fiecare retea de socializare, fiecare site de fapt, are proria sa definite pentru viral sau mai bine zis, plecand de la baza a aceea ce inseamna de fapt viral, ”propagare foarte rapida a unei anumite informatii pe un singur site sau pe un grup de site-uri”, fiecare mare site isi are propria lista de ”best virals”!

Care viral este mai important?

Aici vor fi discutii lungi si aprige, mereu, pentru ca in functie de natura informatiei continuta de viral, in functie de aria de propagare si tinta atinsa, tot timpul vor fi subiectivisme si pareri impartite!

De regula, ca o intelegere amiabila asupra perceptiei a ceea ce inseamna, viralul ”cel mai cel” este cel care reuseste sa se impuna pe majoritatea site-urilor mari de socializare si care reuseste sa fie in topul cautarilor pe motoarele de cautare! Practic, viral, este informatia ce reuseste sa domine prin popularitate restul informatiilor distribuite pe web si Social Media!

Si tot de regula, atunci cand se dau exemple de viral, cele mai multe dintre aceste exemple vin fie de pe Youbube (lider incontestabil), fie de pe Facebook!

Insa, putini stiu ca si un altfel de viral este cel putin la fel de important!

Viralul de pe Google Search (motorul de cautare).

Ce inseamna acest viral? Nimic mai mult decat cea mai populara informatie cautata pe Google intr-o anumita perioada de timp, adica acea informatie ce domina topul tendintelor in cautarile pe Google!

Un astfel, altfel, de viral este clipul Tranquila, al lui J. Balvin, un clip care pe Youtube a colectat putin peste 11 milioane de vizualizari, in mai bine de 5 luni de la lansare!

Daca pe Youtube, clipul Tranquila este un ”biet anonim”, acum, pe Google acest clip este numarul 1 in topul ascensiunii in tendintele de cautare din ultimile 30 zile, fiind considerat un adevarat viral, asta pentru ca are o crestere in cautari cu mai mult de 120%, pentru cautarile din Romania!

Acesta este clipul: