Jurnalist bătut de poliţişti. “Eşti jurnalist, mă? Mă piş pe tine!”

Este trist, foarte trist, atunci când afli de astfel de întâmplări. Şi este revoltător. Îi înţeleg pe poliţişti, nu au tocmai cea mai uşoară meserie. Însă, între asta şi a-ţi pierde minţile există o limită clară.

“Reporterul Ștefan Mako a fost bătut luni seara de polițiștii din Centrul Istoric pentru că i-a filmat când îl băteau pe alt bărbat. A fost legitimat, i-au smuls mobilul și au șters filmarea, l-au aruncat în secția de poliție, l-au lovit, înjurat, scuipat și amenințat, apoi i-au dat drumul politicos.

Jurnalistul documenta de câteva luni procesul unui polițist acuzat că a omorât în bătaie un parcagiu, în contextul unui val de plângeri și anchete pentru abuzuri la Poliția Centrului Istoric și Secția 10 din București.”

La fel, o limită clară există între a-ţi face meseria şi a face abuz în serviciu. Şi, tem, asta-i doar începutul. ÎneraNăstase lucrurile se întâmplau la fel. Libertatea presei era doar o chestiune opţională şi de conjunctură. O conjunctură dictată, de undeva, din fotoliile de catifea ale ministerelor.

Aflaţi întrega poveste aici.

*via Arhi.

Leave A Reply

Navigate