Pentru mulţi dintre cei ce aseară se arătau dezamăgiţi de prestaţia domnului Iohannis dar şi pentru cei care-l declarau câştigător net pe domnul Ponta, seara zilei de azi poartă numele “Finală”.

Se numeşte strategie, ceea ce aseară a aplicat Klaus Iohannis. Şi-a testat adversarul, i-a simţit punctele slabe. L-a provocat chiar pe terenul său, al contra-candidatului. A se înţelege “terenul său” prin prisma faptului că domnul Ponta nu avea habar că va fi o dezbatere emisiunea la care urma să participe şi venise pregătit, în stil propagandist, cu zeci de documente pe care avea tot timpul la dispoziţie să le prezinte clar şi în favoarea sa.

Da, este destul de greu să fie înţeles termenul strategie, ce înseamnă şi cum se aplică. Mai ales atunci când nu eşti obişnuit să acţionezi strategic. Mai ales când, cel ce aplică această strategie este Klaus Iohannis, un tip care-şi fixează ţinta în ochi şi nu o lasă până nu o doboară.

Aşadar, în seara asta la B1 Tv, de la ora 20:00. Marea dezbatere. Cel puţin aşa pare în acest moment, când întâlnirea de diseară pare a fi ultima dintre cei doi până după alegeri.