Trăim într-o lume atât de perversă. O lume plină de indivizi ce pozează cu icoane în mână, se ung cu mir, vorbesc despre credinţă în Dumnezeu, dar în cealaltă mână ţin cuţitul. Un cuţit pe care-l folosesc pentru a reteza speranţe, pentru a distruge munca ori ambiţiile oricărui alt individ care încearcă să facă ceva bun în ţara asta.

Dar, nu este panică. Toţi, fără excepţie, cei ce se ascund ori apelează la tot felul de jocuri de culise, în laşitatea lor, pentru a scăpa de consecinţele acţiunilor lor, vor plăti. Pentru că, mai mult sau mai puţin filozofic vorbind, aşa este construit Universul în care trăim. O lege nescrisă a echilibrului, care întotdeauna urmează o linie simplă, fapte-consecinţe-răsplată.

Partea cea mai tristă nu este că ieri Senatul României a luat la mişto inteligenţa românilor, partea tristă este că românii au acceptat ca lideri nişte laşi. Oameni ce se ascund în spatele icoanelor atunci când sunt încolţiţi. Oameni ce interpretează cum vor legile ţării, dar mai mult de atât, oameni care au grijă ca în Constituţia României să fie legi ce efectiv se contrazic una pe cealaltă, pentru a construi un vid perfect pentru ei.

Lucrurile vor fi rezolvate. Domino-ul a început să cadă şi doboară, una câte una, toate piesele. Chiar dacă unele piese sunt mai mari decât altele.

Mi-a plăcut atitudinea fostului ministru Darius Vâlcov. Ca un oltean veritabil, a arătat că ştie să-şi înfrunte greşelile cu demnitate, nu să se ascundă de ele. Nu-mi place atitudinea plină de principii şi filosofie afişată de echipa ce se ocupă de comunicatele Preşedintelui Iohannis. Ştim ce trebuie să facă Preşedintele, dar de teorie suntem sătui, vreau şi fapte concrete. Şi nu, nu mă refer la discursuri motivaţionale. Fapte înseamnă acţiuni concrete. Un guvern discreditat trebuie demis, un parlament în care poporul nu mai are încredere, trebuie dizolvat.

Cât despre Dan Şova, nimic de zis. A spus singur, totul, ieri.

*ps pentru postaci: ceea ce citiţi mai sus este o opinie, mergeţi să vă faceţi norma în altă parte.