Am primit în ultima vreme o întrebare care tinde să devină amuzantă. Nu spun că devine amuzantă din cauză că nu sunt eu un tip suficient de calm şi pedagog ci, dimpotrivă, pentru că deşi sunt mii de articole scrise despre cum funcţionează Authorship-ul Google Plus, se pare că este foarte greu pentru mulţi să priceapă „fenomenul”.

Întrebarea sună cam aşa (variind ca formulare de la caz la caz):

-am toate conexiunile realizate corect, între profilul meu de Google Plus şi site-urile ori blogurile unde public. Chiar Google Webmaster Tools confirmă asta. Atunci de ce în Google (SERP) nu îmi apare tot timpul fotografia de profil? -nu funcţionează tot timpul Authorship-ul?

Întrebarea are un răspuns simplu. Google Plus Authorship funcţionează în permanenţă, din chiar primul moment de când au fost efectuate conexiunile între profil şi blog/bloguri. Fotografia de profil care trebuie să apară în Google SERP şi care în mod greşit este confundată cu „funcţionează authorship-ul”, apare doar când utilizatorul ce efectuează interogarea, pe Google Seach, este logat în contul său Google. Altfel, ar fi complet irelevant pentru utilizator.

Motivul este unul iarăşi simplu: -atunci când nu eşti logat în contul Google şi cauţi pe Google Search este ca şi cum ai fi utilizator fără cont Google. Şi atunci ce rost ar avea să-ţi fie afişate imagini de profil de pe Google Plus?

Totuşi, indiferent de faptul că utilizatorul ce „caută pe Google” este sau nu logat în contul său Google (ori Youtube), Authorship-ul funcţionează. Şi funcţionează în primul rând la clasificarea în ranking. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu Publisher, o funcţie asemănătoare Authorship dar destinată paginilor şi nu profilurilor G+.

-Lămuriţi?

Dacă nu sunteţi lămuriţi, atunci consultaţi vă rog arhiva SEO de pe balantza.com. Aveţi câteva zeci de articole despre subiectul acesta. 🙂