Facebook inchide Messenger

Se pare ca Facebook trece pe restructurare, dupa ce in urma cu cateva zile inchidea serviciul personalizat de email, pentru utilizatorii din retea, acum Facebook inchide messenger, varianta pentru desktop si laptop ce ruleaza pe sisteme de operare Windows.

Intreruperea serviciului vine la doar o saptamana dupa ce Microsoft anunta ca lucreaza de zor la integrarea Facebook Messenger pe telefoanele ce opereaza pe sisteme Windows Mobile.

Toti utilizatorii Facebook ce folosesc Messenger pe desktop sau laptop vor fi notificati in zilele urmatoare ca suportul pentru software va fi stopat si ca este indicat sa dezinstalaze Messenger. Oprirea suportului este programata pentru data de 3 martie, anul curent.

Personal, consider ca nu e o suparare prea mare pentru utilizatorii Facebook, pentru ca din datele existente rezulta ca un procent foarte mic din acestia chiar folosesc Facebook Messenger pe Desktop sau Laptop.

Are oare vreo legatura aceasta restructurare a Facebook cu faptul ca in portofoliul companiei lui Mark Zuckerberg a intrat recent si WhatsApp?

Tind sa cred ca da, pentru ca suma platita este una foarte mare (4 miliarde de dolari cash plus actiuni si obligatiuni in valoare de alte 15 milarde de dolari) si Facebook trebuie sa opreasca serviciile ce doar consuma resurse fara sa produca nimic. Totusi, faptul ca Facebook inchide Messenger, varianta Windows Desktop, inseamna pe de alta parte si ca Facebook renunta si la ultimul serviciu prin intermediul caruia nu furniza advertising spre utilizatori.

Va afecteaza cumva faptul ca Facebook inchide Messenger? -pe mine nu. 🙂

*info