Asa cum probabil ati aflat, cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook, a depasit pe data de 14 septembrie, la ora 12:45, cifra de 1 miliard de utilizatori, motiv pentru care se cuvine sa enumeram si cateva ”highlight-uri” ale retelei fondata in anul 2004 de Mark Zuckerberg!

Asadar, in toti acesti ani, pe Facebook:

– utilizatorii au incarcat peste 265 de miliarde de fotografii, dintre care 219 miliarde fiind inca pe site, restul fiind eliminate pe parcurs din diferite motive;

-au fost ”legate” intre utilizatori,  peste 140 de miliarde de amicitii;

-62 de milioane de clipuri si melodii au fost incarcate de utlizatori, fiind vizualizate de peste 22 de miliarde de ori;

-peste 1,13 trilioane de like-uri au fost date de utilizatori

*datele au fost oferite de Facebook, ca esantion statistic la inceputul lunii spetembrie 2012!

Tarile cu cea mai mare prezenta pe Facebook sunt, in ordine:

-SUA -circa 168 de milioane de utilizatori;

-Brazilia- circa 60 de milioane de utilizatori;

-India-circa 59,5 milioane utilizatori;

-Indonesia-circa 50 milioane utilizatori;

-Mexic -circa 39 milioane utilizatori;

In Romania numarul de utilizatori Facebook a depasit in septembrie 2012, cifra de 5,1 milioane! Daca in ianuarie 2010, doar 500.000 de romani foloseau Facebook, in ianuarie 2011 se ajunsese deja la cifra de 2,4 milioane de romani utilizatori iar in luna septembrie a aceluiasi an, 3,7 milioane romani erau prezenti pe Facebook!

Statistic vorbind, media de varsta a utilizatorilor de Facebook, la nivel global, a scazut la 22 de ani, fata de momentul cand reteaua de socializare sarbatorea primii 500 de milioane de utilizatori! Ca o curiozitate, si atunci dar si acum, aceleasi 5 tari prezentate mai sus erau in ”Top 5 prezenta” pe Facebook! Romania ocupa in acest moment locul 34 in lume la ”prezenta” pe Facebook!

Valoarea de piata a Facebook depaseste in prezent suma de 120 de miliarde de dolari, asta desi in primul semestru al anului 2012, compania a avut pierderi de peste 150 de milioane de dolari datorita fluctuatiilor bursiere!

De departe unul dintre cele mai importante momente din existenta retelei de socializare a reprezentat-o revolutia din Egipt de acum 2 ani, prin intermediul retelei Facebook fiind provocate si coordonate manifestatiile protestatare! La aceeasi categorie pot fi nominalizate si protestele recente din Republica Moldova sau Iran! Nici Romania nu face rabat de la aceasta categorie, Facebook fiind in ianuarie 2012 principala sursa de propaganda, in timpul protestelor din Piata Universitatii din Bucuresti!

*statistici preluate de pe socialbakers.com