Facebook a cumparat WhatsAppNu ma asteptam sa se intample, de fapt nu ma asteptam sa se intample asa de repede, dar ieri seara s-a parafat intelegerea prin care Facebook a cumparat WhatsApp.

Suma platita, in actiuni si cash, este una colosala, 19 miliarde de dolari.

Sigur, a primat in tranzactie potentialul aplicatiei, baza de utilizatori (circa 450 milioane), faptul ca deja are un sistem de monetizare aplicat. Dar, totusi, mi se pare o suma fantastic de mare, Facebook platind o suma echivalenta cu aproape 10% din valoarea sa pe WhatsApp.

Tranzactia este cea mai mare ca valoare, in mediul online, din ultimii 14 ani (AOL – Time Warner, in 2000).

Dupa ce in 2012 a cumparat Instagram si dupa ce anul trecut ii fusese refuzata oferta de 3 miliarde de dolari oferita pentru a achizitiona Snapchat (o alta aplicatie de mesagerie via VoIp), Facebook a cumparat WhatsApp ieri seara aratand destul de clar ca vrea sa domine mediul online de mesagerie si mai ales ca strategia de dezvoltare a Facebook nu se mai limiteaza deloc doar la reteaua de socializare cea mai populara din lume.

Daca in urma cu cateva zile gigantul japonez Rakuten cumpara Viber pentru aproape 1 miliard de dolari, ceea ce parea lejer  fi cea mai importanta miscare de pe piata in acest inceput de an, iata ca aseara a venit ”bomba”, una la care nu ma asteptam stiut fiind pretul exorbitant cerut de WhatsApp. Facebook a cumparat Whatsapp, oare ce urmeaza?

*mai multe info