Ieri, Google a lansat pentru browserul Chrome una dintre cele mai aşteptate extensii. Este vorba despre Page Analytics, funcţie a Google Analytics (GA).Page Analytics, de la Google. Extensie de Chrome.

Pentru cei care nu ştiţi „cu ce se mănâncă”, Page Analytics face o chestie foarte complexă dar pe care o afişează webmaster-ului sau admin-ului unui site într-un mod foarte simplu. În speţă, înregistrează şi analizează activitatea vizitatorilor unui site, pe acel site. Fiecare click, fiecare pagină, totul este înregistrat şi analizat.

Avantajele folosirii unei astfel de unelte derivă clar din nevoia de a şti care sunt zonele unei pagini web ce atrag cel mai mult atenţia şi mai apoi click-ul vizitatorilor.

Cu extensia de Chrome, a Page Analytics, se vor putea verifica date despre acel site cu doar un singur click, în bara browserului. Evident, pentru a folosi extensia este nevoie de cont de Google Analytics şi drept de admin în GA pentru site-ul la care se verifică datele. Dar şi, bineînţeles, este nevoie ca site-ul să aibă instalat codul de urmărire GA.

Dacă sunteţi interesaţi, puteţi instala în Google Chrome extensia Page Analytics, de aici.