Pasionatii tehnologiilor militare de ultima generatie, deopotriva cu pasionatii filmelor SF sau de actiune, au o idee destul de buna despre ceea ce inseamna o drona!

Drona sau vehiculul autonom fara pilot este folosit in zilele noastre in special de armata americana, in diferitele sale activitati, cu preponderenta spionaj sau lovire de tinte aflate in zone unde trimiterea de soldati ar fi extrem de riscanta pentru viata acestora!

Se pare insa ca in viitorul nu foarte indepartat dronele isi vor depasi statutul de tehnologie strict militara, asta din moment ce foarte multi specialisti din domeniu preconizeaza o dezvoltare a pietei vehiculelor autonome fara pilot pana la vreo 90 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani odata cu diversificarea intrebuintarii acestor sisteme de vehicule!

Va intrebati la ce mai pot fi folosite dronele?

Ei bine aflati ca deja politia americana, engleza sau canadiana utilizeaza drone pentru a supraveghea centre urbane, aceste vehicule fiind folosite cu rol de gardian, urmarind si analizand fiecare miscare din zonele tintite pentru ca mai apoi sa ”raporteze” direct la centru semnaland si dispunand spre o interventie a politistilor in zone unde se petrec ”nelegiuiri”!

Dar, dincolo de aspectul si intrebuintarea pur militara, dronele se pare ca vor fi folosite in curand si pentru mapare si masuratori de teren sau chiar pentru a analiza calitatea carosabilului! Pana si pentru agricultura exista deja solutii de drone, una fiind masinaria care ”ucide” buruienile! Deasemenea nici copiii nu au fost uitati, existand deja drone elicopter jucarie, doar la 300 dolari bucata! 🙂

Suna fain, nu-i asa? Ramane de vazut cat de fain va fi stiind ca dronele polistilor vor fi deasupra noastra in permanenta! 😀