Filmul nu este nou, de fapt peste putin timp va face chiar 4 ani de la lansare! O productie in a care-i distributie se regasesc nume mari ale cinematografiei, precum Russell Crowe si Ben Affleck, reprezinta o nota aparte, un interes aparte pentru bloggeri!

De ce este important pentru bloggeri?

Dincolo de intriga filmului, dincolo de tenta conspirationista si de actiunea plina de suspans, State Of Play pune pe acelasi tapet bloggerii si jurnalistii! Da, State of Play este unul dintre putinele filme in care bloggerilor li se da importanta pe care o merita(cel putin unii dintre ei)!

Ideile preconcepute, scanteile apar inca din startul intalnirii dintre un blogger si un jurnalist, mai ales ca atat bloggerul cat si jurnalistul sunt specialisti in domeniile lor!

Nu voi face un rezumat al filmului, nu ma pricep la a povesti filme, insa ceea ce mi-a atras atentia a fost modul realist de a prezenta cum jurnalistul vede de fapt bloggerul si viceversa!

O colaborare intre cei doi, blogger si jurnalist, este aparent dificil de realizat, insa odata trecandu-se peste prejudecati, ambii descopera ca de fapt se completeaza reciproc!

Bloggerul are acces rapid la informatii, intr-un timp foarte scurt poate afla ceea ce-l intereseaza, pe cand jurnalistul stie cum sa faca investigatii in teren, verificand si consultand mai multe surse in acelasi timp!  Practic cei doi fac acelasi lucru, insa in medii diferite de lucru, cu unelte diferite de lucru, singura deosebire fiind faptul ca in timp ce bloggerul pentru a afla si pentru a-si face o parere trebuie sa consulte surse online, deseori nu tocmai credibile si avizate, jurnalistul apeleaza direct la surse de unde informatia vine avizata, practic jurnalistul investigheaza intr-un stil parca politienesc, acordand intr-un mod riscant incredere surselor sale, urmarind mai multe piste in acelasi timp, avand ambitia de a afla toate detaliile, de a pune totul cap la cap pentru a realiza articolul!

Cam asta au de invatat bloggerii si anume ca de extrem de multe ori parerile altora din online sunt nule si nu trebuie sa constituie surse de informare iar pentru a face un articol trebuie sa se documenteze serios cercetand surse ce nu sunt prezente in online, adica sa iasa din cand in cand in lumea reala, sa atinga si sa simta realitatea!

Finalul filmului il veti descoperi singuri!

In caz ca v-am starnit interesul, filmul il puteti gasi online pe mai multe site-uri ce-l ofera gratuit! Daca vreti sa faceti un bine producatorilor atunci puteti cumpara filmul! 😛