Există o vorbă în popor, de câţiva ani. Ceva în genul că România a fost furată şi vândută bucată cu bucată. Urmărind doar cele două clipuri de mai jos, îţi dai seama cât de adevărată este zicala asta.

Aşa dispare aurul verde al României. Bucată cu bucată, arbori seculari din parcuri naţionale (protejate de lege) sunt tăiaţi şi vânduţi mai departe spre prelucrare. Chiar şi cu sistemul recent lansat de verificare rapidă a transportului de lemn, jaful continuă.

Ceea ce este şi mai trist este că tot jaful ăsta este un atentat direct la siguranţa naţională a României, tocmai prin impactul economic negativ şi ireversibil ce este generat. În primul rând pentru că tot felul de personaje dubioase ajung să se îmbogăţească peste noapte, din furturi, pentru ca mai apoi să ajungă să controleze economia şi societatea în care trăim.

Sigur, nu vorbesc despre impactul devastator asupra naturii, asupra pădurilor, a aerului, a apei potabile s.a.m.d. Este inutil, din moment ce tot felul de pseudo-lideri de opinie, susţinuţi de o mass medie aservită, atacă disperat orice opinie pro-ecologism, pro-natură, pro-sănătate.

Probabil caracatiţa asta se va opri din prădat atunci când nu va mai fi nimic de prădat. Şi nu, nu îmi fac speranţe de la Poliţia Română, DNA ori SRI. Şi acolo lucrează tot oameni, oameni care sunt neputincioşi în lupta asta, tocmai pentru că această caracatiţă are tentaculele ajunse până spre cel mai înalt nivel administrativ al ţării.

clip 1

clip 2