Pentru că articolul de ieri a fost înţeles complet anapoda de câteva persoane la ale căror opinii sunt atent mereu, din respect, am considerat necesar să clarific puţin mesajul articolului respectiv. Bineînţeles, aş fi preferat să-mi spună mie direct, păsul lor, şi nu să discute prin alte cercuri. simona-halep-680x365

Ca toţi românii, de bun simt, m-am bucurat de performanta Simonei Halep şi cu siguranţă mă voi bucura şi azi când va ridica trofeul #RG14 deasupra capului. 😀

Nu am spus nicăieri în rândurile de ieri, că românii nu trebuie să se bucure de super-performanţele Simonei. Nu oamenii simpli, oamenii „civili” au fost ţinta reproşurilor mele, ci mass media şi departamentele de marketing ori advertising, care au speculat momentul în favoarea lor. Mass Media prin pregătirea unui nou moment de propagandă electorală (preluarea transmisiei tv de către A3) iar marketerii prin asocierea forţată cu evenimentul.

Şi nu, nu ar fi fost o problemă dacă marketerii ar fi avut ceva contracte de folosire a imaginii Simonei, însă cum nu au şi nici nu au avut, atunci reproşurile mele sunt fondate. Deasemenea, dacă jurnaliştii nu s-ar fi grăbit în titluri bombastice (ba’ chiar inventand stiri) ori capcane de trafic şi audienţă pentru cititori, folosindu-se de numele Simonei, iarăşi repet, aticolul meu nu ar fi fost publicat.

Ideea este că românii, oamenii, pot şi trebuie să fie mândri de performanta Simonei. Dar trebuie să fie şi atenţi şi să sancţioneze orice tentativă a unor firme ori partide politice ce încearcă să-şi asocieze imaginea cu cea a Simonei ori care înceacă să câştige financiar de pe urma acesteia.

Nu m-a deranjat şi nici nu mă deranjează să-mi văd prietenii pe Facebook cum o susţin pe Simona. Acelaşi lucru îl fac şi eu. Mă deranjează să văd cum tot felul de indivizi se erijează în cunoscători ai vieţii Simonei şi cum şi-a sacrificat ea copilăria, adolescenţa pentru performanţă. Ori cum, ştiu ei, familia Simonei a sacrificat atâtea. Şi că tocmai de asta trebuie să fim mândri de Simona, pentru ca apoi să trântească reclame ori alt gen de mesaje, politice, lângă aceleaşi cuvinte de mai înainte. De asta am spus cuvântul ipocrizie in articolul de ieri.

Ca români trebuie să fim mândri de Simona şi dacă până acum nu am susţinut-o, atunci de azi înainte ea trebuie să devină emblemă naţională. Dar nici nu trebuie să fim ipocriţi şi să ne folosim de imaginea ei pentru a ne atinge diverse scopuri personale ori profesionale.

Baftă Simona Halep!