Ce ai face daca ai gasi 32,5 milioane de dolari pe strada?

O femeie din China a gasit pe o masuta dintr-o cafenea diamante in valoare de 32,5 milioane de dolari!

La prima vedere intrebarea din titlu pare a nu-si avea rostul, in fond pare aproape imposibil ca undeva, candva, sa poti gasi pe strada atatia bani!

Niciodata sa nu zici niciodata!

Cam asta ar fi povata pataniei unei femei din Shenzhen, China! 

In ziua de 23 iunie, Fu Zhuli, femeia despre care vorbeam, a gasit pe o masuta alaturata mesei sale, in cafeneaua in care se oprise pentru a servi o inghetata, o punguta cu diamante! Femeia marturiseste ca pret de cateva minute a fost complet socata fara sa fie in stare sa realizeze ce tocmai i se intamplase!

Valoarea diamantelor din punguta, s-a descoperit mai apoi, ca era de aproximativ 32,5 milioane de dolari! 

Aflata la Hong Kong pentru o scurta vacanta de cateva zile, cu scopul de a vizita mai multe magazine de bijuterii, doamna mai sus amintita, obosita probabil dupa periplul prin magazinele de bijuterii, a decis sa poposeasca pret de cateva minute intr-o cafenea apropiata de un magazin de bijuterii! Dupa cateva minute de acomodare a descoperit pe o masuta alaturata mesei sale o punguta ce semana a punguta de bijuterii! Curiozitatea a impins-o pe doamna Fu Zuhli sa ia pur si simplu respectiva punguta si sa se uite la ea, mai ales ca nicio persoana nu era la respectiva masa si deci punguta era ”singurica”! A asteptat mai apoi alte cateva minute, in speranta ca cineva va veni sa-si recapete punguta insa cum asta nu s-a intamplat, doamna a deschis punguta pentru a-i verifica continutul!

Surpriza cea mare tocmai atunci s-a ivit, nu numai ca punguta chiar avea bijuterii, dar acele bijuterii erau chiar diamante! Cum magazinul de bijuterii era in apropiere, a mers sa verifice valoarea iar vestea ca tocmai gasise diamante in valoare de 32,5 de milioane de euro, asa cum ii fusese comunicat de catre specialistii bijutieri, a dat nastere in mintea femeii la o mare dilema:- ”ce sa faca cu punguta cu diamante, s-o pastreze sau s-o inapoieze?”

Dupa ceva mai mult de o ora de la ”gasirea pungutei” de catre doamna Fu Zhuli, in cafeneaua cu pricina s-a intors agitat si grabit  proprietarul de drept al diamantelor! Se pare ca respectiva doamna a luat totusi decizia de a inapoia diamantele, nu inainte de a-l mustrului serios pe proprietarul acestora, pentru ca fusese neatent si iresponsabil!

Acum, doamna Fu Zhuli crede ca cel mai bine ar fi fost sa fi predat diamantele Politiei din Hong Kong, pentru ca asa i se pare ca ar fi fost cel mai corect, asta si pentru ca in mintea ei si a sotului sau, cel care o convinsese sa inapoieze diamantele, a luat nastere o idee ”oare daca am fost jucati pe degete de niste speculanti de moment?”!

In cele din urma, patania doamnei Fu Zhuli ramane la timpul trecut, iar acum familia sa rasufla usurata pentru ca ”nu ar fi putut purta povara unei bogatii asa de mari, gasite pur si simplu pe strada”! Recompensa doamnei pentru ca a inapoiat diamentele a fost un, pur si simplu, multumesc!

Voi ce ati fi facut, ati fi inapoiat diamantele sau nu? Ati fi solicitat o mica recompensa?

**sursa: Epoch Times via Pravda.ru