Sunt multe însuşiri ce deosebesc un individ de altul. Pornind de la trăsăturile fizice până la cele comportamentale.

Este evident, este normal, este firesc. Fiecare om are percepţia lui asupra a ceea ce înseamnă adevăr, realitate, bine şi rău.

Şi tocmai de asta subliniez următoarele:

Data viitoare când vei vota, gândeştete la copilaşul acesta şi la alţii ca el. Gândeştete nu au spitale, nu beneficiază de operaţii gratuite, nu beneficiază de o şansă la viaţă dăruită solidar de societatea în care s-a născut. Gândeştete fiecare leu care intră pe nedrept în buzunarele guvernanţilor, baronilor locali (s.a.m.d) înseamnă în realitate interzicerea dreptului la o viaţă normală pentru un copilaş a cărui singurăvină” este s-a născut în România.

Şi îmi vin în minte 3 cazuri recente de corupţie. Cazurile retrocedărilor ilegale de păduri, Microsoft şi EADS. Trei fapte ce au adus prejudiciu de peste 1,5 miliarde de euro României, societăţii, nouă. Bani care,în loc sa între în buzunarele unor indivizi ca Hrebengiuc, Cocoş şi alţii ca ei, puteau merge către spitale, clinici şi sistemul de sănătate în general. Astfel încât copilaşii ca Petru (din linkul de mai sus) să aibă o şansă la o viaţă normală, primită tocmai de la societatea în care s-a născut. aibă o şansă la o viaţă, normală, tocmai de la politicienii care azi se luptă pentru voturile părinţilor lor.

Cugetează la chestia asta. Nu iti trebuie multă minte şi nici multă educaţie pricepi un lucru simplu. Noi suntem societatea, noi suntem statul. Indivizi precum Ponta, Iliescu, Băsescu, Constantinescu, Johannis (s.a.m.d) sunt doar indivizi pe care noi i-am ales sau îi alegem ne conducă şi care administreze fondurile, planurile şi problemele societăţii noastre. Ei sunt angajaţii noştri, nu stăpânii noştri.

Înţelege chestia asta şi încetează  te mai consideri inferior celor care ajung în funcţii de conducere. Ei sunt acolo pentru noi i-am vrut. Ei sunt acolo pentru noi vrem. Dar în afară de respectul nostru şi salariile plătite din banii noştri, noi nu le datorăm nimic.

Atunci când un Prim-Ministru va mai anunţa pe viitor măreşte salariile la …..”, nu fi naiv  crezi acei bani vor fi din buzunarele altcuiva decât ale noastre. Noi producem salariile noastre, noi producem banii pentru pensiile părinţilor şi bunicilor noştri, noi producem banii pentru alocaţiile copiilor noştri. Şi întotdeauna aşa a fost, generaţie după generaţie. Noi producem banii pentru plata unor proiecte de autostrăzi rămase doar la stadiu de proiect, noi producem banii pentru a acoperi pierderile cauzate de evaziunile fiscale ale “şmecherilor”.

Dacă vrei schimbare, dacă aspiri la o viaţă mai bună în România, începe prin a-ti schimba mentalitatea.

Şi încetează a mai crede în România toţi sunt hoţi, toţi sunt şmecheri, toţi sunt parşivi. Sunt destui oameni capabili, destui oameni care au preferat şi câştige pâinea cinstit, destui cei care au renunţat la o facultate conştienţi fiind o diplomă nu-i ajută cu nimic, mai ales când acea diplomă o poate obţine oricine, cu doar câteva sute de lei. În România sunt destui oameni care zi de zi, tac şi fac. Care zi de zi muncesc şi fac sacrificii pentru o viaţă mai bună. Oameni competenţi, oameni inteligenţi, oameni harnici.

Te deranjează asistaţii sociali? Tot din cauza noastră există asistaţi sociali. Pentru am tolerat politici administrative deficitare, pentru am tolerat corupţia, pentru am tolerat privatizări dubioase şi păguboase.

Vrei schimbare? Atunci pune pasul spre schimbare și începe cu tine. Iar data viitoare alege, nu te preface că alegi.