Voi face abstractie de parerea mea despre cum trebuie rezolvata problema cainilor maidanezi si voi incerca sa fiu cat mai analitic posibil.

Legea de ieri privind eutanasierea cainilor maidanezi, nerevendicati sau adoptati in termen de 14 zile de la capturarea lor de catre hingeri este de fapt o lege care nu aduce absolut nimic nou, cu exceptia unei mai bune, se presupune, microcipari! Microcipuri care sa contina mai multe date atat despre caine dar mai ales despre persoana ce l-a revendicat si/sau adoptat. Legea, desi parlamentarii sustin ca este perfectibila, adica mai este loc de imbunatatiri, nu explica si ce sanctiuni vor primi persoanele care din diferite motive, dupa ce au adoptat cainii maidanezi, ii lasa din nou liberi pe strazi.

Cu alte cuvinte, legea de ieri nu aduce nimic nou! Acele microcipuri nu reprezinta in nici un fel o garantie ca nu vor mai exista oameni care dupa ce se satura de ”jucaria” preferata, o vor lasa din nou libera pe strada, in fond microcipurile pot fi la fel de usor scoase, asa cum au si fost puse.

Si atunci ce este nou? -Absolut nimic, ONG-urile ce lupta pentru drepturile maidanezilor (nu ale animalelor) vor putea in continuare sa suga bani publici si sa-si desfasoare activitatea ca si pana acum! Iubitorii de maidanezi vor putea in continuare sa-si procure jucarii (a se intelege caini maidanezi) atunci cand vor dori pentru ca mai apoi sa-i lase liberi pe strada!

Pe scurt, situatia e la fel cum a fost an de an in ultimii 23 de ani!

In tot acest timp:

-ipocrizia unor oameni care pretind ca iubesc animalele, depaseste limitele de imaginatie chiar si ale celor mai naivi romani, gesturi si injurii aduse tuturor celor care vor strazile mai sigure, amenintari si blesteme, mahalagisme tipice care, cu parere de rau o spun, se pare ca doar in Bucuresti exista!

-internetul abunda de ieri dimineata in fotografii cu caini ucisi cu bestialitate de catre diverse persoane ramase anonime, iubitorii de maidanezi acuza si jignesc pe toata lumea care incearca sa le spuna adevarul si anume ca cei care au gasit acei caini macelariti puteau foarte usor sa cheme Politia pentru ca asa cum exista o lege impotriva maidanezilor la fel exista o lege care sanctioneaza dur oamenii ce maltrateaza animalele, dar bineinteles, e mai usor sa oferi ”rasplata”, in sensul ca daca acel copil de 4 anisori a fost ucis de o haita de maidanezi atunci iata ca si niste catelusi maidanezi au fost ucisi cu bestialitate de catre niste oameni si ”rasplata” ar trebui sa fie aceeasi, cel putin in mintile celor ce fabrica astfel de idei.

-cu totii, si iubitorii de maidanezi dar si cei care nu-i vor pe strazi, uita se pare, cu desavarsire, ca animale nu sunt doar acele potai ce traiesc pe strazi, animale sunt si cele pe care zi de zi le prepara si servesc din farfurie, animale sunt si cele din paduri, vanate zi de zi de braconieri, animale sunt toate, inclusiv sobolanii ce bantuie subsolurile de blocuri din Bucuresti. Cu alte cuvinte, iubim animalele dar numai pe cele care vrem.

-vedete de toate rangurile si titulaturile se perinda in emisiuni tv incercand intr-o disperare ipocrita sora cu nebunia sa salveze cainii maidanezi, invocand motive si argumente nedemne nu numai de ei dar si de cei care-i asculta, unul dintre aceste argumente fiind faptul ca in fiecare zi mor oameni in spitale din cauza medicilor sau din cauza lipsei aparaturii performante, ignorand deliberat faptul ca atata timp cat fondurile publice sunt irosite cu seninatate de ONG-uri si de autoritatile publice pentru a hrani si proteja caini maidanezi, vor fi din ce in ce mai putini bani pentru spitale, medici, aparatura medicala.

Ma rog, ar mai fi multe de zis, nu e corect sa fie ucisi toti maidanezii, de altfel sunt sigur ca nici nu se va intampla asa ceva, cel mult doar cei prinsi vor fi ucisi, dureros este insa altceva si anume ca enorm de multi oameni prefera sa cheltuie sume uriase de bani pentru niste caini maidanezi, oferindu-le adapost si hrana, ignorand deliberat copiii orfani, copiii la care nimeni in afara de ingrijitoarele din centrele de copii nu se mai uita, copiii care intr-o zi mananca mai putina hrana decat un caine maidanez din fata blocului, copiii pe care nimeni nu vrea sa-i adopte pentru ca oameni sunt prea ocupati sa adopte, ingrijeasca, iubeasca, niste caini maidanezi.

In final nu-mi ramane decat atat sa mai zic:

-bucurestenii isi merita soarta, la fel cum Romania isi merita soarta, pacat insa ca la mijloc sunt prinsi cei mai nevinovati si lipsiti de aparare, copiii!

-si, vreti sa salvati cainii maidanezi? -Atunci luati-i acasa, pe toti, tineti-i in casa, la fel cum fac toti iubitorii de animale, la fel cum fac toti iubitorii de caini, insa nu asteptati ca noi ceilalti sa stam cu mainile in san si sa lasam ca totul sa se distruga doar pentru ca voua va este prea lene sa faceti ceva!