Ieri, lansare cu mare fast si mare buzz in Social Media pentru Apple, un iPhone 5S si cateva mici alte gadgeturi pentru iPhone, eveniment tratat pe larg de toata mass media internationala deopotriva cu cea din Romania. Bineinteles si blogosfera, prin prisma celor mai importanti bloggeri, au analizat si relatat ceea ce a adus nou Apple.

Drept urmare, eu nu mai zic nimic despre asta, zic doar atat, lansarea de ieri pare a fi, pe masura ce orele trec, un adevarat fiasco, poate unul dintre cele mai mari inregistrate de gigantul american de la moartea lui Steve Jobs pana in prezent.

Nu stiu la ce s-au asteptat fanii Apple, nu stiu la ce s-au asteptat analistii hi-tech, nu stiu de unde toata dezamagirea, problema este ca actiunile Apple au resimtit din plin socul pe bursa americana, unde ”minus” este atributul de ordine.

Astfel, actiunile Apple au pierdut, pana la inchiderea bursei din SUA, ieri, pana la 3 procente! Veti zice ca e putin, insa nu este deloc, 3% la o valoare de circa 500 de dolari per actiune, inseamna destul de mult, de altfel la ora inchiderii bursei americane actiunile Apple erau cu 2,3% mai ieftine decat la ora deschiderii, valorarea ramanand la 494,64 dolari.

Vom vedea cum vor evolua lucrurile, cert este ca efectul evenimentului de ieri arata din nou ca Apple fara Steve Jobs este ca o masina fara sofer!

*Acesta a fost Pulsul Zilei in Online.

**surse