Asta face Google Authorship!

Sunt semne din ce in mai multe ca Google Authorship incepe sa functioneze la parametrii pentru care fusese proiectat si aplicat! In aceeasi masura, exista din ce in ce mai multe semnale ca Google AuthorRank va fi cat de curand aplicat (multi cred ca dupa update-ul de Pagerank de zilele astea)!

Dar nu despre asta vreau sa va vorbesc ci despre ceea ce face, aplicat, Authorship-ul!

Inainte de toate urmariti imaginea de mai jos:

Nu voi detalia prea mult, doar voi prezenta esentialul!

Subiectul cautarii era de fapt o verificare a indexarii unui articol publicat ieri, aici, pe balantza.com!

Ce a scos in evidenta cautarea?

 1. -desi la doar cateva ore de la publicare articolul fusese copiat automat pe stiri-azi.ro, totusi articolul original apare primul in SERP, doar pentru ca are Authorship;
 2. -Google a indexat articolul original cu 4 ore mai tarziu decat dublura sa (copia de pe stiri-azi), totusi in SERP articolul original apare primul;
 3. -in SERP apare si un ”snippet” de continut de blog-roll de pe un blog construit pe Blogger (blogspot), al Biancai Badea, si desi exista multe bloguri blogspot ce au balantza.com in blogroll, totusi blogul Biancai are intaietate doar pentru ca are Google Authorship (certificare obtinuta ca autor MWB)

In conluzie, Authorship-ul este mai mult decat afisarea imaginii autorului unui articol in SERP, Authorship-ul este despre dreptul de autor si cum Google incearca sa protejeze si sa promoveze creatorii de continut in fata hotilor de continut!

*nota:-blogroll-ul de pe blogurile blogspot preia automat continut de pe linkurile introduse, creandu-se astfel ”snippet-uri” de continut, tocmai de asta am specificat ”blogspot”!

6 Comments

 1. Alin Hodos Reply

  Nu inteleg de ce arata o data mai veche decat cea a articolului, acolo la acele preluari de blogroll!

  • Liviu R. Reply

   Din cate stiu, este vorba despre cea mai recenta actualizare de continut a acelui site! Insa ai dreptate, e ceva care se merita studiat!

 2. Andrei Timariu Reply

  Ti-a scapat unul, adica apare un rezultat de pe rime alese inaintea celui de pe blogul Biancai! 😉

  • Liviu R. Reply

   Da, my bad! Multumesc! Culmea este ca respectivul blog este in stand by din 2011, adica nu a mai avut nici un fel de articol publicat in ultimul an!

 3. Misto, deci putem spune ca dispar agregatoarele de genul stiri-azi? Ce rost ar mai avea sa insiste in activitate cei care au astfel de agregatoare automate cand rezultatele in SERP sunt sub-clasate fata de originale, nu?!

Leave A Reply

Navigate