ai grija ce ti doresti

Cumva din categoria ”ai grija ce-ti doresti” au fost si meciurile de baraj pentru Cupa Mondiala din Brazilia de anul viitor. Foarte multi, inclusiv tricolorii si selectionerul Piturca, si-au dorit Grecia la baraj, ca si cand Grecia era o echipa de duzina cu care Romania avea sa faca instructie, fotbalistic vorbind.

Nu stiu cum se face, dar de fiecare data in istoria fotbalistica recenta a echipei nationale si a cluburilor de fotbal romanesti, tocmai echipa pe care ”toti” au dorit-o reuseste sa faca o figura frumoasa si sa umfle buza romanilor.

Nu zic, poate, ca aveam prea multe variante, dar parca prea s-a dorit cu ardoare Grecia, dorinta exprimata intr-un mod lipsit parca de fair-play, cu totii uitand ca grecii joaca un fotbal inspirat din batalia de la Termopile de acum cateva mii de ani, masand intreaga echipa in aparare si lovind decisiv pe contra-atac. De ”ai grija ce-ti doresti” au uitat si echipele de la EURO 2004 care se vedeau invingatoare in fata Greciei, pana la urma selectionata elena castigand surprinzator turneul.

De fapt, cam asa au semanat a fi ambele meciuri Romania-Grecia, ca batalia de la Termopile, cu grecii aranjati militareste pe linii exacte de aparare si cu romanii asaltand aiurea si fara viziune. Romanii au uitat de ”ai grija ce-ti doresti” la fel cum au uitat si ca Grecia arerecent un turneu important castigat.

Nu am sa mai vorbesc despre meciuri, se cuvenea totusi o completare a articolului de ieri. Pentru viitor, ar fi bine ca incapatanatul Piturca sa dispara din anturajul nationalei, la fel ca impresarii din familia Becali. Spun asta pentru ca desi acum doi ani ni s-a promis reconstructie, insa tocmai asta nu s-a facut, doar cativa (4-5) fotbalisti noi aparand frecvent in primul 11. Asta in timp ce tinerii fotbalisti romani pleaca fiecare pe unde apuca, ba’ pe la un Inter Milano, ba’ pe la AS Roma, ba’ prin Germania sau Spania.Insa nimeni nu are ochi sa-i vada, dar ma rog, asta e istorie veche in fotbalul romanesc, unde impresarii decid cine joaca si cine nu.

In incheiere, o invatare de minte: -ai grija ce-ti doresti, poate nu e ce e mai bine pentru tine, mai ales cand joci impotriva unora ce imita fotbalul!