Stiati ca undeva in nordul Europei, exista o strada destul de asemanatoare cu faimosul Transfăgărășan?

Ei bine, da, in Norvegia, exista o astfel de sosea, o copie incredibila parca, a Transfagarasanului! Nu, nu va ganditi ca ne-au copiat norvegieni sau viceversa, totul este doar o intamplare, pur normala, caci vorbim despre drumuri de munte, ori mai toate drumurile de munte tind sa aiba cam acelasi aspect, abrupt, cu multe serpentine 🙂

Trollstigen, asa se cheama soseaua din Norvegia, leaga regiunile Rauma si Norddal, in vestul tarii, si a fost finalizata in 1936!

Asemanarile dintre Trollstigen si Transfagarasan se rezuma doar la stilul, parca, identic al gandirii serpentinelor si cam atat, pentru ca soseaua ce taie muntii Carpati este, insa, mult mai lunga(Trollstigen are doar 6 km lungime) si urca la o altitudine mult mai mare, 2034 metri , pe cand soseaua norvegiana urca ”doar” pana la 858 de metri, pentru ca traverseaza o depresiune! Zona este o adevarata atractie turistica in Norvegia, dar nu datorita soselei ci datorita peisajului, celebrele fiorduri norvegiene fiind si in zona asta de-a dreptul fermecatoare!

Ah, ar mai fi inca o asemanare :D..si ei au o cascada, Stigfossen, in apropierea soselei, cascada ce ”cade” de la 320 de metri spre mare!

Iata si cateva fotografii, cred eu destul de relevante 🙂 iar daca doriti sa comparati, atunci puteti citi si articolul de pe MWB, de la ”Romania este Most Wanted” dedicat Transfagarasanului (considerat de foarte multi oameni, cel mai frumos drum din lume)!

Insa daca vreti cu adevarat sa aveti o calatorie virtuala in zona Trollstigen, atunci va recomand o vedere panoramica urmand acest link si daca vreti mai mult sa vedeti fiordurile folositi acest link( folositi apoi simbolurile ”foto” pentru a va plimba prin zona)!

Enjoy 🙂