Uimitor cât de multă lume se arată ofensată de documentarul The Romanians Are Coming, de la televiziunea britanică Channel 4. Uimitor de-a dreptul, chiar dacă ştiam că, din păcate, românii preferă să se auto-compătimească decât să încerce să înfrunte problemele şi mai mult, să le rezolve.

The Romanians Are Coming, pare a fi stârnit din nou românii. Documentarul a fost rapid catalogat drept sfidător, ofensator (s.a.m.d). A stârnit chiar şi reacţii oficiale din partea statului român. Reacţii ipocrite.

Domnilor, ăştia suntem! Treziţi-vă la realitate!

Nu mai încercaţi să ascundeţi problemele societăţii! Cu atât mai puţin problemele celor care au căzut sub consecinţele deciziilor voastre.

Fiecare leu furat din banii publici condamnă la foame şi sărăcie cel puţin alte 2 persoane ce depind de investiţiile din banii publici. Fiecare decizie economică luată doar pentru sporirea empatiei vis-a-vis de guvern ori parlamentari, condamnă la sărăcie şi lipsa unei educaţii minime pe cel puţin 25% dintre cetăţenii României.

Cu cât ignoraţi mai mult adevăratele probleme ale societăţii, cu atât mai mult aceastea devin şi mai mari.

Vă este ruşine cu ţiganii? Şi ei tot cetăţeni ai României sunt. Fie că vă place, fie că nu. În schimb, dacă alegeţi să-i ignoraţi şi să-i lăsaţi să-şi facă de cap, la asta se ajunge. O întreagă naţie să fie considerată una de sălbatici, barbari.

Sunteţi în acele funcţii, de senator, deputat, ministru (etc) pentru că aţi spus că ştiţi ce trebuie să faceţi pentru că noi toţi, pe de-ntregul şi fiecare-n parte, să trăim într-o ţară mai bună, cu o societate mai bună. Nu sunteţi în acele funcţii pentru a vă spori averile personale, aşa cum cu q.e.d. ne tot arată în ultimul timp DNA-ul.

Deci, de unde atâta ofensă?

Cât despre românii, de rând, chiar nu-i înţeleg de ce se simt aşa de tare ofensaţi. La asta se ajunge când găleţile, pixurile şi alte obiecte electorale ajung să fie de ajuns pentru a vă convinge.

*am generalizat, nu-i bine, dar altfel n-ar fi fost bine.