Ehee, timpul trece iar eu nu am mai scris de ceva timp pentru aceasta rubrica draga mie 😀

Scurt si la obiect, cateva mici sugestii pentru a aduce un plus de profesionalim blogului tau ( asta ca sa moara de ciuda jurnalistii 😛 ).

Ceea ce voi spune in continuare vizeaza in mod direct publicarea articolelor, adica exact continutul/esenta unui blog!

1-publici rar sau des? nu e important, conteaza insa ca atunci cand publici sa definesti in mod clar categorii de articole pentru continutul blogului tau!

2-ai publicat un articol? bun, dar nu-l trece in mai mult de doua categorii ale blogului tau, loveste puternic in optimizarea arhivarii corecte a blogului tau daca-l treci in 3 sau 4 categorii, spre exemplu!

3-ai publicat un articol? atunci pune-i una sau doua etichete, nu mai mult, caci risti sa gasesti in arhiva blogului tau, mai apoi, corelari ciudate de continut!

4-vrei optimizare SEO? uita de ea, cea mai buna optimizare SEO pentru blogul tau consta in modul cum iti stabilesti categoriile de articole, etichetele articolelor, numarul de articole pe zi, modul in care alegi sa te promovezi in online!

5- vrei optimizare SEO? cea mai buna optimizare SEO se poate face doar de catre utilizatorii de hosting propriu si numai in ”culise” acolo unde pot fi folosite diferite unelte care sa conformeze continutul blogului intr-unul rapid, accesibil si special conformat pentru robotii de indexare, nealterand continutul pentru ochii oamenilor! Pentru bloggerii ce folosesc Blogger sau WordPress.com cea mai buna optimizare este cea de la punctele 1,2 si 3!

6-nu folosi blackhat ca si mod de promovare! Asta vizeaza doar pe cei ce folosesc wordpress, drupal, joomla,  sau orice alta platforma de blogging de unde pot fi trimise pinguri catre alte site.uri/bloguri! Blackhat este o denumire pentru cei ce se leaga fortat de un alt site, trimitand pinguri ascunse catre acel site in momentul in care actualizeaza continutul propriului site! Optiunea, multi nu o stiu ca exista pe wordpress( am ales wordpress pentru ca este popular in randul bloggerilor romani), altii o stiu dar nu si-au dat seama ca folosirea ei aduce mai mult rau decat bine! In tabloul de editare al postarii aveti ”screen options” unde exista optiunea ”send trackbacks”, o mica unealta unde poti trece cate adrese de bloguri vrei iar in momentul publicarii trimiti pinguri catre acele bloguri fara ca acestea sa fie vizibile cititorilor, fiind vizibile doar pentru roboti, care vin in graba sa ”te indexeze”! Folosirea acestei optiuni aduce in timp inclusiv banarea site.ului de catre motoarele de cautare, motivul fiind lesne de inteles! Stiu si cativa bloggeri romani care folosesc optiunea, poate in necunostinta de cauza, dar care au o bulina neagra din partea mea :))

Sper sa fi fost folositoare sfaturile mele! Va continua….. 😀