Mă pricep la politică puțin spre deloc. În sensul că sunt și eu unul din cei care nu urmăresc atent mișcările de pe scena politică și nici nu îmi las viața ghidată de influențe politice în vreun fel. Sunt un om obișnuit.

Dar, pentru că prea mult este prea mult, am să las aici câteva observații despre situația din România. Observații pe care nu le-am auzit suficient de mult dezbătute prin presă, despre o situație care devine din ce în ce mai gravă pe zi ce trece.

Este extrem de grav pentru că:

Liderul partidului de guvernământ, PSD, ”complimentează” milioane de români cu apelativul șobolani. Să ne amintim că din cauza unei astfel de gândiri, în WW2, milioane  de evrei au fost torturați, încarcerați, uciși. (vezi mitingul de sâmbăta trecută organizat de PSD).

Partidul de guvernamânt folosește canalele de comunicare Social Media pentru a manipula realitatea și pentru a minți fără nici un fel de scrupule (vezi postările de pe Facebook ale paginilor PSD).

Unul din liderii aceluiași partid, PSD, în același timp vașnic ocupant de scaun de primar al capitalei, atacă deliberat și fară discernământ zeci de mii de oameni, jignind și acuzând fără a avea dovezi. (vezi cele întâmplate după evenimentul de pe Arena Națională, organizat în onoarea Simonei Halep).

Curtea Constituțională a României, nu este în stare să interpreteze uniform Constituția țării și mai mult de atât, oferă motivări halucinante, complet antagonice și confuze.

Agresivitatea împotriva cetățenilor crește de pe-o zi pe alta. Unii sunt manipulați fără scrupule, fiind purtați sute de km prin țară și obligați să stea ore întregi să asculte guvernanții. Ceilalți sunt jigniți, marginalizați și discriminați doar pentru că fac parte dintr-un ”stat paralel”, unul care nu le convine celor ce au puterea.

6 milioane de români au votat Președintele și 3 milioane de români au votat partidul de guvernământ. Și totuși cei din urmă se comportă, mai bine zis cei ce ua fost votați, se comportă de parcă sunt zei printre oameni.