De la 1 noiembrie, 2013, RCS&RDS introduce doua noi abonamente de servicii internet, abonamente ce vor permite viteze de transfer de date de 500 Mbps si de 1 Gbps.

„Prin cele două abonamente, Digi Net Fiberlink 500 şi Digi Net Fiberlink 1000, RCS&RDS va furniza cele mai mai mari viteze de transfer al datelor pe piaţa românească”, a declarat, marţi, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, Mihai Popoviciu. (sursa MediaFax)

si….

„Instalarea noilor servicii presupune schimbarea (resertizarea) mufei de la capătul cablului de fibră optică şi existenţa unui router care să suporte viteze de până la 1Gbps. De asemenea, şi placa de reţea a calculatorului trebuie să permită viteze de până la 1 Gbps”, a spus reprezentantul RCS&RDS. (aceeasi sursa citata)

Era de anticipat miscarea dupa ce la inceputul lunii septembrie, UPC, principalul concurent al RCS&RDS, introdusese abonamente ce permiteau viteze de transfer a datelor de 200 Mbps.

Noile abonamente de la RCS&RDS vor costa 49 lei si respectiv 59 lei, TVA inclus.

Interesant care va fi ”replica” UPC si mai ales cat de repede vor rectiona ceilalti operatori de servicii de gen de pe piata. Pentru utilizatorii de internet, insa, se anunta vremuri din ce in ce mai bune, cu viteze din astea la net, mai ca te ia ameteala. :))))