Raspunsul Bisericii Ortodoxe la: -este epilarea un pacat?!

Mai repede decat m-as fi asteptat, la tot scandalul de zilele trecute din online, a venit si un raspuns destul de clar si ferm al Bisericii Ortodoxe Romane!

Orice cuvinte din partea mea sunt de prisos, in acest moment, ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat gratie reportajului Pro Tv. In plus de asta, ceea ce am avut de zis am zis, aici!

In online, nu tot ceea ce vezi e ceea ce pare a fi!

8 Comments

 1. Mare rahat. Dar nu cumva și ei păcătuiesc folosind internetul? Oare internetul nu e un păcat? Asta e tare. Să nu stai în slipi, să nu te epilezi, să nu stiu eu ce.. Cineva share-uiese pe facebook zilele trecute un articol în care scria că e păcat să faci dragoste în cine știe ce poziție decât cea clasică, și mult mai multe.

  Ai că am găsit și articolul..

  ”Impotriva firii sunt toate acele apropieri trupesti care nu au loc asa cum le-a randuit Dumnezeu, in chip firesc, intre un barbat si o femeie. Pacate care striga la cer pot avea loc intre doi barbati, intre doua femei, dar si intre un barbat si o femeie, dupa cum urmeaza: sexul anal, sexul oral, alte practici sexuale perverse, precum si pozitiile sexuale, care nu cauta firescul, ci altceva. Intre acestea, pot fi numarate si urmatoarele: vasectomia si legarea trompelor; folosirea prezervativului si a altor anticonceptionale, care impiedica trairea fireasca a apropierii trupesti.”

  http: // http://www.crestinortodox. ro / editoriale / pacatele-strigatoare-141404.html

  • Te-ai grabit! 😛
   Tocmai despre asta e toata esenta celor 2 articole aici la mine si a reportajului de la Pro Tv!
   Pe internet sunt o multime de indivizi ce pretind a fi preoti si care dau fel si fel de sfaturi si invataminte, cand in realitate ei sunt doar indivizi ce nu au nici cea mai mica legatura cu ortodoxismul!
   Cel mai grav este ca multi ce posteaza pe internet atacuri la adresa Bisericii Ortodoxe sau posteaza asa-zise invataminte ale ortodocsilor, nu numai ca nu sunt nici macar fanatici religiosi, dar sunt de fapt adepti ai unor secte sau neo-religii si care au tot interesul sa semene panica si sa profite de pe urma celor mai naivi! Interesul lor este sa aiba cat mai multi adepti, si cum pot obtine acei adepti daca nu improscand cu noroi si convingand oamenii ca religia lor e de fapt gresita?!
   crestinortodox.ro e la fel ca alte site-uri, la fel ca ortodoxiatinerilor.ro s.a.m.d, nu reprezinta si nu prezinta religia ortodoxa!

   • la asta cu internetul nu am ce sa raspund, nu stiu cine a scornit ca internetul ar fi un pacat, dar in mod clar nu a fost cineva din BOR!

    • Păi cum, nu așa se zicea și de TV și radio? Dacă ne uităm – ascuștăm, e păcat.. :)) eu așa stiam. Dacă ții cu adevărat post, nu te uiți la TV 🙂

    • Liviu R.

     Nu am auzit niciodata asa ceva, sincer sa fiu! Oricum, asta cu postul e ceva destul de diferit, si destul de sensibil de abordat, pentru ca difera de la om la om, de fapt de la crestin la crestin si in plus postul are un altfel de tel, pentru cine-l pricepe bine, pentru cine nu, pentru ca nu scrie nicaieri ca e un pacat sa nu tii post sau daca tii sa nu te uiti la tv sau pe net! 😉
     ….ca e indicat sa tii post, pentru a-ti purifica corpul, sufletul, asta e cu totul altceva.
     ….e totul despre tentatii, si cum in post trebuie sa te feresti de aceste tentatii, pentru binele tau, asta insemnand pentru linistea ta.

   • Păi am urmărit tot reportajul.. într-adevăr, e o prostie ceea ce scriu unii pe bloguri ortodoxe.. posibil să urmărească denigrarea bisericii..

    • Liviu R.

     mai repet o data, nu sunt bloguri ortodoxe, sunt site-uri, portaluri! Vor sa para ortodoxe, dar nu au nici cea mai mica legatura cu ortodoxia in sine!
     E ca si cum ai lua sfaturi medicale de la un cioban si nu de la un doctor, ca sa intelegi ideea! 🙂

  • Makaveli Vasi Reply

   :)) hai ca asta-i tare!!

   Sa nu folosesti prezervativul in timpu lactului sexual??
   Pai daca fac sex cu o persoana necunoscuta, in nu stiu ce circumstanta, sau in nu stiu ce fel, nu trebuie sa ma protejez eu ca om impotriva BTS-urilor ???
   E ceva logic asta, nu stiu de unde au scos-o si pe asta, caci sunt in stare sa gaseasca nod in papura la orice.

Leave A Reply

Navigate