Una scurta, despre fotbal!

Azi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca FRF nu a aplicat corect regulamentele UEFA si ca meciul de baraj pentru ramanerea in Liga 1 intre Rapid Bucuresti si Concordia Chiajna nu a avut nici un fel de temei regulamentar! Astfel, desi Rapid a castigat meciul de baraj si implicit ramanerea in Liga 1 se vede nevoit sa cedeze locul celor de la Chiajna!

Veti zice, ok, s-a facut dreptate! Chestia e ca nu prea s-a facut dreptate! Chiar deloc, iar TAS ne demonstreaza tuturor ca fotbalul ca sport tinde sa dispara, lasand locul afacerilor, banilor!

Concordia Chiajna a pierdut pe cale sportiva dreptul de a ramane in Liga 1, in principal pentru ca la finalul sezonului 2012-2013 s-a situat pe locul 15, loc retrogradabil! In al doilea rand, Concordia a pierdut tot pe cale sportiva si meciul de baraj direct intre cele doua echipe (un meci care da, a fost o gaselnita a FRF)!

Rapid in schimb, initial a pierdut dreptul de a ramane in Liga 1 din cauza ca nu a luat licenta, adica nu a dovedit prin acte bancare ca are capacitatea de a-si sustine participarea in competitie! Deci, nu pe cale sportiva a retrogradat Rapid, ci pe cale economica, pur business!

In situatia data, TAS arata ca de fapt banii primeaza si nu sportul, asta pentru ca intre timp Rapid a reusit sa schimbe finantatorul (patronul) si sa capete sprijin financiar, indeplinind deci conditiile UEFA (chiar daca mai tarziu), pe cand Concordia a retrogradat sportiv, fara nici cel mai mic dubiu posibil!

Prin decizia de azi, TAS readuce in prima liga de fotbal din Romania o echipa ce sezonul trecut a retrogradat pe cale sportiva! 

In concluzie, TAS nu numai ca nu a facut dreptate, dar a pus intr-o situatie penibila intreg fotbalul romanesc, asta desi daca intr-adevar se dorea dreptate, ambele echipe erau retrogradate, pentru ca ambele au retrogradat la finalul sezonului 2012-2013, una din cauza banilor, cealalta pe cale sportiva! Iar locul ramas liber putea fi ocupat fie de o echipa din esaloanele secunde (urmatoarele in clasament, in urma locurilor ce asigurau promovarea directa) sau fie pur si simplu il lasau liber acel loc!

Cam stramb au judecat cei de la TAS acesta situatie, per ansamblu! Sunt curios cum vor privi FRF si LPF aceasta situatie si ce atitudine vor aborda, pentru ca e totul din vina lor, pana la urma!

*mai multe info