Cel puţin puşcărie. Cum poţi să ucizi pe cineva şi, totuşi să scapi fără să faci cel puţin puşcărie? Răspunsul se află în Timiş, acolo unde-i fruncea ţării, cum ar veni.

Ştiţi accidentul rutier în urma căruia o fată de doar 16 ani a fost lovită mortal, acum câteva zile? Atunci ştiţi şi că cel care a lovit-o cu maşina, a fugit de la locul accidentului. Şi probabil ştiţi că individul nici măcar nu avea permis valabil. Permisul său era suspendat pentru o altă abatere, şi se afla la Poliţie, de unde l-a ridicat a doua zi după accidentul în care a ucis-o pe Dora Târziu, fata de 16 ani. Plus, nimeni nu înţelege cum, doar ce scăpase de alt dosar penal.

Nu ştiu cum şi ce relaţii sunt în jurul instituţiilor Justiţiei în Timiş. Dar, să decizi arest la domiciliu pentru un individ care ucide pe cineva, fuge de la locul accidentului, conduce fără permis, mai are alte două abateri grave de la regulamentul rutier, mi se pare de-a dreptul incredibil.

În vasta lui înţelepciune, Judecătorul care a decis o pedeapsa atât de blândă pentru o faptă ca asta, mi se pare că a decis să se pişe pe tot ce înseamnă Justiţie în România. Scuzaţi-mi franceza, dar asta simt că a vrut să facă respectivul Judecător. Cine ştie, probabil mafia ţigănească care a pus stăpânire pe Timişoara şi judeţul Timiş, e ca o caracatiţa ce a prins în tentacule şi Justiţia din zonă. Trist, foarte trist, iar timişorenii dorm.