Un articol din Prosport-ul de azi mi-a atras atentia in mod deosebit pentru ca a abordat doua subiecte extrem de interesante, dar care ambele sunt conectate intre ele, prin prisma intamplarilor din trecut!

In 2010, fotbalistul Adrian Mutu a fost suspendat de Federatia Engleza de Fotbal pentru 9 luni de zile. Motivul fiind ca a fost depistat ca fiind dopat, cu sibutramina. Fotbalistul a spus in favoarea sa ca a consumat o pastila de slabit si ca habar nu avea ca acea pastila contine sibutramina.

In evenimentele ce au urmat mai apoi, fotbalistul a recunoscut ca a primit pastila prin intermediul sorei sale care la randul sau cumparase pastilele de la o societate comerciala din Romania (Arp Farm, din Timisoara).

*gasiti pe Prosport.ro toate detaliile

Investigatiile facute de catre autoritatile din Romania au scos la iveala faptul ca firma respectiva importa pastile de slabit din China, pastile ce contineau sibutramina.

Sibutramina este o substanta, derivat de amfetamina, care creaza dependenta.

Ieri, un comunicat de presa emis de Agentia Nationala Anti-Drog anunta ca un lot de 420.000 de pastile de slabit au fost confiscate, in urma unui control efectuat la finele lunii septembrie 2013 la aceeasi firma Arp Farm, pastilele urmand a fi distruse pentru ca in compozitia lor contin sibutramina.

Din interiorul Institutului de Bioresurse Alimentare, ”o voce avizata” (conform Prosport) a declarat:

„Nu ştiu dacă li se poate face ceva mai mult decât să li se aplice o amendă şi să li se confişte produsele. În general, au buletine de analiză special făcute prin străinătate prin care ei ies basma curată. Vor spune că ei au cumpărat marfă bună şi nu sunt răspunzători pentru ce li s-a livrat”

De ce am vorbit despre asta?

-Pentru ca asa cum ati observat, in trecut, si eu am scris despre produse de slabit, Slim Duo Forte si Biorefit Tea, fiind acuzat mai apoi de altii ca promovez produse ce sunt nocive sanatatii.

Motiv pentru care, articolul din Prosport imi ofera prilejul sa dau replica:

-ceea ce am promovat eu sunt produse 100% naturale, din plante medicinale controlate si avizate in Romania, de catre autoritatile de control ale statului roman, nu in cuca-macaii din China sau cine stie ce tara bananiera!